Monty Python: Αποκαλύφθηκε ακυκλοφόρητο υλικό από την ταινία «Holy Grail»

Monty Python: Αποκαλύφθηκε ακυκλοφόρητο υλικό από την ταινία «Holy Grail»

Ακυκλοφόρητο υλικό από τους Monty Python, το οποίο είχε γραφτεί για την ταινία «Holy Grail» (Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης), βρέθηκε στα αρχεία του Μάικλ Πέιλιν, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, οι ιδέες ήταν πάρα πολλές για να συμπεριληφθούν όλες σε μία ταινία.

Η κωμική ομάδα των Μάικλ Πέιλιν, Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Γκλιζ, Τέρρι Γκίλιαμ, Έρικ Άιντλ και Τέρι Τζόουνς έκανε την τελευταία της ταινία πριν από 35 χρόνια, όμως κουτιά από νέο υλικό ήλθαν στην επιφάνεια, σύμφωνα με τους «Times».

Το υλικό, που κατατέθηκε στη Βρετανική Βιβλιοθήκη το 2017, αποκαλύφθηκε ότι περιέχει αχρησιμοποίητες ιδέες σεναρίου, συμπεριλαμβανομένων δύο σκετς γραμμένων για την ταινία των Monty Python, «Holy Grail». Μία από τις δύο σκηνές είναι για ένα βιβλιοπωλείο στην Άγρια Δύση, ενώ η άλλη αφορά έναν «ερωτευμένο Ροζ Ιππότη».

Θα δοθούν στη δημοσιότητα για το κοινό μαζί με πάνω από 50 σημειωματάρια, τα οποία περιέχουν σημειώσεις για δύο από τις ταινίες των Monty Python, το «Άγιο Δισκοπότηρο» και τη «Ζωή του Μπράιαν» (Life Of Brian). Το υλικό -που θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο εκείνη την εποχή -, απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και θα εξακολουθούσε να θεωρείται σήμερα υπερβολικά ριψοκίνδυνο.

Ο 75χρονος Πέιλιν, έδωσε την άδειά του για να αναπαραχθούν τα σκετς και παραδέχτηκε ότι η ομάδα συχνά παρήγαγε περισσότερο υλικό από αυτό που χρειαζόταν. «Κάποιες φορές έχεις πράγματα σαν κι αυτό. Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε. Το “Άγιο Δισκοπότηρο” πήρε μορφή σταδιακά και στην αρχή είχε πολύ περισσότερες ιδέες από αυτές που κατέληξαν στην οθόνη, γιατί έπρεπε να υπάρχει μια αφήγηση. Στο τέλος, η ιστορία των ιπποτών ήταν αρκετά δυνατή», ανέφερε.

Το αρχειακό υλικό καλύπτει περισσότερο από 20 χρόνια της λογοτεχνικής και δημιουργικής ζωής του συγγραφέα, ηθοποιού, κωμικού και τηλεοπτικού παρουσιαστή, από το 1965 έως το 1987. Ο Τζον Γκλιζ δήλωσε ότι ο λόγος που το «Flying Circus» των Monty Python δεν προβάλλεται πια στην τηλεόραση είναι γιατί παραείναι αστείο σε σχέση με τις σύγχρονες κωμωδίες.

Πηγή: www.naftemporiki.gr