Οι ταινίες της εβδομάδας: Έρικ Καντονά και καυτές «Καλοκαιρινές Νύχτες»

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου μάς επιφυλάσσει έξι νέες ταινίες!

Οι ταινίες της εβδομάδας: Έρικ Καντονά και καυτές «Καλοκαιρινές Νύχτες»

Εν μέσω θέρους, έρχονται στις αίθουσες: καυτές «Καλοκαιρινές Νύχτες» με πρωταγωνιστή τον νεότατο και ανερχόμενο σταρ Τιμοτέ Σαλαμέ, μια ιδιότυπη κωμωδία του Κεν Λόουτς από… τα παλιά με γκεστ τον ποδοσφαιρικό θρύλο Ερίκ Καντονά, ένα νοσταλγικό δράμα εποχής, μια νεανική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, καθώς και δροσερές κωμωδίες που προσφέρουν γέλιο και στιγμές χαλάρωσης σε όσους βρίσκονται ακόμα στο κλείνον άστυ.

Καλοκαιρινές Νύχτες / Hot Summer Nights

Σκηνοθεσία: Ελάιτζα Μπαίνουμ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Ο 22χρονος Τιμοτέ Σαλαμέ («Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου») επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε ένα ρομαντικό δράμα ενηλικίωσης που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ελάιτζα Μπαίνουμ.

Σύνοψη

Ο Ντάνιελ Μίντλετον είναι ένας αδέξιος κοινωνικά έφηβος, που μόλις έχει τελειώσει το λύκειο. Η μητέρα του τον στέλνει σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Μασαχουσέτης για να κοινωνικοποιηθεί. Εκεί, θα γνωρίσει τον Χάντερ και μαζί θα ξεκινήσουν μία επιχείρηση διακινώντας μαριχουάνα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού στο Κέιπ Κοντ, θα ερωτευτεί την αινιγματική αδελφή του συνεργάτη του.

2 Αυγούστου στους κινηματογράφου από την Seven Films

Αναζητώντας τον Έρικ / Looking for Eric

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

ΚΩΜΩΔΙΑ – ΚΟΜΕΝΤΙ

Η ταινία του Κεν Λόουτς , με γκεστ σταρ τον Γάλλο ποδοσφαιρικό θρύλο Έρικ Καντονά, αν και συμμετείχε στο διαγωνιστικό του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (2009), κυκλοφορεί με μεγάλη καθυστέρηση στις ελληνικές αίθουσες.

Σύνοψη

Ο Έρικ, ένας μεσήλικας ταχυδρόμος παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, είναι βυθισμένος σε βαθιά κρίση και μελαγχολία, όταν δέχεται συμβουλές και μία εξάσκηση ζωής… από τον πασίγνωστο Ερίκ Καντονά. Μέσα από ένα παιχνίδι, χωρίς να το συνειδητοποιεί, καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που τον βασανίζουν και τελικά, να βρει την λύτρωση.

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Weird Wave

Με Αγάπη, Τζούλιετ / The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Σκηνοθεσία: Μάικ Νιούελ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΕΠΟΧΗΣ

Η ταινία του Μάικ Νιούελ, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα των Μέρι Αν Σάφερ και Ανι Μπάροους, είναι γεμάτη ρομαντισμό και μυστήριο.

Σύνοψη

Λονδίνο, 1946. Η Τζούλιετ, μια επιτυχημένη συγγραφέας δυσκολεύεται να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο εξαιτίας των σκληρών της εμπειριών από τον πόλεμο. Ακολουθώντας την παρόρμηση της, ταξιδεύει στο νησί Γκένζι , όπου ελπίζει να γράψει για την τοπική λέσχη βιβλίου με το παράξενο όνομα που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Spentzos

Σκοτεινές Δυνάμεις / The Darkest Minds

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γιου Νέλσον

ΕΠΙΣΤΗΜ. ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

To best-seller της Αλεξάντρα Μπράκεν, «The Darkest Minds», μεταφέρεται στο σινεμά με την σκηνοθετική υπογραφή της Τζένιφερ Γιου Νέλσον.

Σύνοψη

Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα. Η 16χρονη Ρούμπι, δραπετεύει από το στρατόπεδο και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο. Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» θα χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντος τους.

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Odeon

Η Οικουγένεια / La Ch’tite Famille

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπουν

ΚΩΜΩΔΙΑ

Ο Ντάνι Μπουν σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία ξεκαρδιστική γαλλική κωμωδία που σατιρίζει τις οικογενειακές σχέσεις.

Σύνοψη

Ο Valentin D και η Constance Brandt, το πιο προβεβλημένο ζευγάρι της αρχιτεκτονικής και του design, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα εγκαίνια της αναδρομικής τους έκθεσης στο Παρίσι. Αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι ότι για να αναρριχηθεί ο Valentin στον λαμπερό κόσμο του design, έπρεπε να πει ψέματα για την ταπεινή του επαρχιακή καταγωγή. Όταν η μητέρα του, ο αδελφός του και η νύφη του εμφανίζονται στο γκαλά, οι δύο κόσμοι συγκρούονται. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος συγκρούεται με ένα αυτοκίνητο, χάνει τη μνήμη του και επανέρχεται πιο λαϊκός από ποτέ!

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Θα Έρθω Κοντά Σου Σιγά-Σιγά / Tout Le Monde Debout

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντιμπόσκ

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ

Ο Φρανκ Ντιμπόσκ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία τρυφερή κωμωδία… αλά γαλλικά.

Σύνοψη

Ο Ζοσλέν, επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και μανιώδης ψεύτης, στην προσπάθειά του να αποπλανήσει μια όμορφη γυναίκα, παριστάνει το άτομο με ειδικές ανάγκες. Όλα καλά, μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει την αδελφή της…

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Odeon

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox