Οι ταινίες της εβδομάδας: Θρίλερ, Κάθαρση και «Το Μυστικό της Πεταλούδας»

Τέσσερις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις, κυκλοφορούν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Οι ταινίες της εβδομάδας: Θρίλερ, Κάθαρση και «Το Μυστικό της Πεταλούδας»

Ο Ραούλ Αρεβάλο πρωταγωνιστεί στο αγωνιώδες θρίλερ «Το Μυστικό της Πεταλούδας», ο Κιάνου Ριβς και η Άνα Ουλάρου ζουν έναν «Έρωτα στη Σιβηρία», οι λάτρεις των ταινιών τρόμου θα έχουν την ευκαιρία να δουν το prequel της «Κάθαρσης», ενώ μικροί και μεγάλοι θα αγαπήσουν την απίθανη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων «Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας».

Το Μυστικό της Πεταλούδας / El Aviso

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Καλπασόρο

ΘΡΙΛΕΡ

Ο Καταλανός σκηνοθέτης Ντανιέλ Καλπαρσόρο («Ποιος κλέβει ποιόν»), υπογράφει ένα αγωνιώδες θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Ραούλ Αρεβάλο.

Σύνοψη

2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο οι οποίοι ακολουθούν μια μαθηματική ακολουθία. 2018: Ο 10χρονος Νίκο δέχεται ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί, θα είναι να αποκρυπτογραφήσει ο Χον την μαθηματική ακολουθία.

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Seven Films

Κάθαρση: Η Αρχή / The First Purge

Σκηνοθεσία: Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ

ΤΡΟΜΟΥ

Ο Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία από τον Τζέιμς ΝτιΜόνακο, του prequel του γνωστού franshise τρόμου «Κάθαρση».

Σύνοψη

Καλωσορίσατε στο κίνημα που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα, Κάθαρση: Η Αρχή. Για να μειώσουν το ποσοστό της εγκληματικότητας κάτω από το 1% για τον υπόλοιπο χρόνο, οι Νέοι Εθνοπατέρες της Αμερικής δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτόνωση βίας για ένα βράδυ σε μια απομονωμένη κοινότητα. Μια αγωνιώδης αναμέτρηση με τον τρόμο απέναντι στον άλλο σε μια κοινωνία που λείπουν η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την UIP

Έρωτας στη Σιβηρία / Siberia

Σκηνοθεσία: Μάθιου Ρος

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

Στη νέα ταινία του Μάθιου Ρος, ο Κιάνου Ριβς και η Άνα Ουλάρου ζουν έναν «Έρωτα στη Σιβηρία», γεμάτο ανατροπές.

Σύνοψη

Ο Λούκας, ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει 12 σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία που είχε κλείσει αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του που έχει εξαφανιστεί. Εκεί, γνωρίζει την Κάτια, μια ιδιοκτήτρια καφέ τη οποία ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας / Charming

Σκηνοθεσία: Ρος Βένοκουρ

ANIMATION – ΠΑΙΔΙΚΗ

Η ιστορία του αγαπημένου πρίγκηπα όλων των παραμυθιών, ζωντανεύει σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων με πολλές ανατροπές και απολαυστική μουσική!

Σύνοψη

Η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη διεκδικεί τον μοναδικό έρωτα της ζωής τους, που είναι ο ίδιος πρίγκιπας! Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λενόρε, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη.

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους, στα ελληνικά, από την Odeon

Το Χρονικό Μιας Αγάπης / Cronaca di un Amore

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ | ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ (1950)

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι, είναι ένα ιδιότυπο νουάρ για το αξεπέραστο πάθος της στιγμής, αλλά και την σκοτεινή σκιά της ενοχής.

Σύνοψη

Η γοητευτική Πάολα είναι παντρεμένη με τον πάμπλουτο Ενρίκο, ο οποίος της προσφέρει την πολυτέλεια και το όνειρο της μεγαλοαστικής ζωής. Ο Ενρίκο, ζηλεύοντας παράφορα, θα προσλάβει ντεντέκτιβ για να αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές της ζωής της. Εκείνη, επανασυνδέεται με έναν παλιό εραστή της, ωστόσο, ανάμεσα τους καραδοκεί μια σκιά από το παρελθόν.

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους, σε επανέκδοση, από τη New Star

Ο Κύριος Κλάιν / Mr. Klein

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζι

ΘΡΙΛΕΡ | ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ (1976)

Η σπουδαία ταινία του, εξόριστου από την Αμερική, Τζότζεφ Λόουζι, με τις αξεπέραστες ερμηνείες των Αλέν Ντελόν και Ζαν Μορό, είναι ένα πολιτικό θρίλερ-καταπέλτης για τη συνεργασία των γαλλικών αρχών με τους Ναζί.

Σύνοψη

Το 1942, ο Β’ Παγκόσμιος μαίνεται και οι Ναζί έχουν καταλάβει τη Γαλλία. Ο Ρόμπερτ Κλάιν είναι ένας έμπορος έργων τέχνης που πλουτίζει αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές την περιουσία των διωκόμενων Εβραίων. Σύντομα, όμως, θα μπλέξει πολύ άσχημα, όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει ένας Εβραίος που κάνει ακριβώς την ίδια κομπίνα και χρησιμοποιεί το δικό του όνομα. Τότε, θα αρχίσει να ζει έναν τρομακτικό εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπαθεί να βγει ζωντανός.

26 Ιουλίου στους κινηματογράφους Σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ [Εξάρχεια], Σινέ ΟΑΣΗ [Παγκράτι], Σινε ΛΑΙΣ [Ταινιοθήκη της Ελλάδος], σε επανέκδοση, από την Biblioteque.

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox