Οι ταινίες της εβδομάδας: «Μια Αμερικάνικη Ληστεία» κι ένας φλεγόμενος «Ουρανοξύστης»

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, υποδεχόμαστε στις ελληνικές αίθουσες οκτώ νέες ταινίες και δύο κλασικές επανεκδόσεις.

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Μια Αμερικάνικη Ληστεία» κι ένας φλεγόμενος «Ουρανοξύστης»

Μία πλούσια —αλλά όχι και τόσο ενδιαφέρουσα— κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει σήμερα. Μεταξύ άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε: «Μια Αμερικάνικη Ληστεία» βασισμένη σε αληθινή ιστορία, τον Ντουέιν Τζόνσον σε έναν φλεγόμενο «Ουρανοξύστη», κωμωδίες αλά ισπανικά και ιταλικά, καθώς και την τρίτη ταινία της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ξενοδοχείο για Τέρατα».

Μια Αμερικάνικη Ληστεία / American Animals

Σκηνοθεσία: Μπαρτ Λέιτον

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Μπαρτ Λέιτον, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, φέρνει στο σινεμά μία από τις πιο ριψοκίνδυνες και θρασύτατες ληστείες στην ιστορία της Αμερικής.

Σύνοψη

2004, Λέξινγκτον, Κεντάκι. Τέσσερις φίλοι, οργανώνουν και επιχειρούν να φέρουν εις πέρας την «τέλεια ληστεία», έχοντας ως έμπνευση διάσημες ταινίες. Όμως, αλλιώς σχεδιάζουν τα πράγματα κι αλλιώς τους προκύπτουν. Άλλο οι ταινίες κι άλλο η πραγματική ζωή. Και η ληστεία που θα έλυνε τα οικονομικά και τα υπαρξιακά τους προβλήματα μια για πάντα, είναι εκείνη που τελικά θα θέσει το λαμπρό τους μέλλον σε κίνδυνο.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Seven Films

Ουρανοξύστης / Skyscraper

Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Ντουέιν Τζόνσον πρωταγωνιστεί στη νέα περιπέτεια δράσης του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ που εκτυλίσσεται σε έναν… φλεγόμενο «Ουρανοξύστη».

Σύνοψη

Ο Γουίλ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνος πολέμου, έπειτα από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες. Όταν θα πάρει φωτιά ο υψηλότερος και ασφαλέστερος ουρανοξύστης στην Κίνα, προσπαθεί να βρει τους υπαίτιους και να σώσει την οικογένειά του που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την UIP

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές / Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

Σκηνοθεσία: Τζέντι Ταρτακόφσκι

ANIMATION – ΠΑΙΔΙΚΗ

Στην τρίτη ταινία της σειράς «Ξενοδοχεία για Τέρατα», η αγαπημένη δρακουλοπαρέα πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα.

Σύνοψη

Όλοι αξίζουν διακοπές, ειδικά ο εργασιομανής Ντρακ, ο περίφημος ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου για Τέρατα. Όμως, η οικογενειακή κρουαζιέρα και οι ονειρεμένες διακοπές τους μετατρέπονται σε εφιάλτη, όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο. κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα τα τέρατα.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood (μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D).

Αμπρακατάμπρα / Abracadabra

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπέργκερ

ΚΟΜΕΝΤΙ

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πάμπλο Μπέργκερ («Χιονάτη», 2013) υπογράφει αυτή τη φορά μια μαύρη κωμωδία για την ιστορία ενός τρελού έρωτα.

Σύνοψη

Η Κάρμεν ζει στα προάστια της Μαδρίτης με τον σύζυγο της, Κάρλος. Εκείνη είναι μια συνηθισμένη νοικοκυρά, αφοσιωμένη στην οικογένεια της. Εκείνος είναι ένας εργάτης οικοδομών και οπαδός του ποδοσφαίρου που ζει και αναπνέει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια μέρα, όμως, η ρουτίνα θα σπάσει για πάντα.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο / Metti La Nonna In Freezer

Σκηνοθεσία: Τζιανκάρλο Φοντάνα, Τζουζέπε Τ. Στάζι

ΚΩΜΩΔΙΑ

Μεταμφιέσεις, παρεξηγήσεις και ψέματα είναι τα βασικά συστατικά της κωμωδίας «Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο», η οποία έρχεται από την Ιταλία.

Σύνοψη

Η Κλαούντια είναι μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων που καταφέρνει να τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς η αρμόδια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί να την πληρώσει. Όταν η γιαγιά της ξαφνικά πεθαίνει, η Κλαούντια, με τη βοήθεια του προσωπικού της, «παγώνει» τη γιαγιά προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Κηδεία Είναι θα Περάσει / Lord Give Me Patience

Σκηνοθεσία: Αλβαρο Ντίαθ Λορένθο

ΚΩΜΩΔΙΑ

Η ισπανική κωμωδία του Άλβαρο Ντίαθ Λορένθο ακολουθεί το επεισοδιακό road trip μιας οικογένειας και φιλοδοξεί να χαρίσει στους θεατές άφθονο γέλιο.

Σύνοψη

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του, ο Γκρεγκόριο, ένας γκρινιάρης συντηρητικός άντρας και φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να εκπληρώσει την τελευταία της επιθυμία: ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά τους και τους συντρόφους τους στο Σανλούκαρ, για να πετάξουν τις στάχτες της στο ποτάμι. Όλοι μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα τους αλλάξει τις ζωές.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

SOS Έρχονται οι Βρετανοί / The Brits are Coming

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χάσλαμ

ΚΩΜΩΔΙΑ

Ένα all star cast (Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ, Σοφία Βεργκάρα κ.α) πρωταγωνιστεί στη νέα κωμωδία του Τζέιμς Χάσλαμ, «SOS Έρχονται οι Βρετανοί».

Σύνοψη

Ένα εκκεντρικό ζευγάρι βρετανών, που είναι δεξιοτέχνες στην απάτη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από έναν γκάγκστερ που τους καταδιώκει ταξιδεύουν στο Los Angeles και επιχειρούν να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης / Escape Plan 2: Hades

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σ. Μίλερ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Το σίκουελ της ταινίας «Σχέδιο Απόδρασης» (2014), έρχεται με περισσότερη δράση και τον Σιλβέστερ Σταλόνε έτοιμο για μια νέα απόδραση.

Σύνοψη

Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει!

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Ξένος Ανταποκριτής / Foreign Correspondent

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

ΘΡΙΛΕΡ | ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ (1940)

Το κατασκοπικό θρίλερ Ξένος Ανταποκριτής, του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το οποίο ήταν υποψήφιο για έξι Όσκαρ, κυκλοφορεί σε επανέκδοση από την Biblioteque.

Σύνοψη

Ο Τζόνι Τζόουνς είναι ρεπόρτερ σε μια εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Ο αρχισυντάκτης του κύριος Πάουερς τον στέλνει στην Ευρώπη για να κάνει ρεπορτάζ πάνω στον πόλεμο που πρόκειται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή στη γηραιά ήπειρο. Εκεί, τα πράγματα δεν βαίνουν όπως είχε υπολογίσει κι ο Τζόουνς αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής κοπέλας, της Κάρολ Φίσερ, προκειμένου να ξεσκεπάσει μια σπείρα κατασκόπων.

12 Ιουλίου στους κινηματογράφους, σε επανέκδοση, από την Biblioteque

Χθες, Σήμερα, Αύριο / Ieri, Oggi, Domani

Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα

ΚΟΜΕΝΤΙ | ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ (1963)

Η κλασική ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα «Χθες, Σήμερα, Αύριο», με πρωταγωνιστές τη Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, είναι μία από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ιταλικές κωμωδίες, η οποία κέρδισε το 1964 το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σύνοψη

Τρεις ιστορίες διαδραματίζονται σε τρεις ιστορικές ιταλικές πόλεις: στη Νάπολη, η Αντζελίνα πουλά λαθραία τσιγάρα για να συντηρεί τον εαυτό της και τον άνεργο σύζυγο της, που της «χαρίζει» το ένα μωρό μετά το άλλο για να αποφύγει τη φυλακή. Στο Μιλάνο, η Άννα, μια σύζυγος της ψηλής κοινωνίας γίνεται έξω φρενών όταν ο νεαρός εραστής της καταστρέφει το πολύτιμο της καμπριολέ αυτοκίνητο. Ο σκηνοθέτης αφήνει την καλύτερη ιστορία για το τέλος, όπου η Σοφία Λόρεν, υποδύεται μια πόρνη στη Ρώμη, που με το εκρηκτικό της στριπτίζ ξετρελαίνει κυριολεκτικά, από πόθο, ένα νεαρό που προορίζεται για την εκκλησία.

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox