«Top Gun: Maverick»: Τομ Κρουζ και Βαλ Κίλμερ έτοιμοι για απογείωση

«Top Gun: Maverick»: Τομ Κρουζ και Βαλ Κίλμερ έτοιμοι για απογείωση

Ο Αμερικανός ηθοποιός Βαλ Κίλμερ μαζί με τον Τομ Κρουζ επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με το «Top Gun: Maverick».

Στην ταινία της Paramount, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες στις 12 Ιουλίου 2019, οι πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών έρχονται αντιμέτωποι με την επανάσταση των drones που ολοένα και περισσότερο καθιστούν παρωχημένες τις ικανότητες των ιπτάμενων.

Σκηνοθετεί ο Τζόζεφ Κοζίνσκι, που είχε δουλέψει με τον Κρουζ στο «Oblivion». Ο 58χρονος Βαλ Κίλμερ υποδύεται τον Iceman, τον αντίπαλο πιλότο του Maverick -που είχε υποδυθεί ο Τομ Κρουζ στην πρώτη ταινία, με σκηνοθέτη τον Τόνι Σκοτ.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει ο Μπρουκχάιμερ και ο ίδιος ο Κρουζ, μαζί με τον Ντέιβιντ Έλισον της Skydance. Μουσική γράφει ο Χάρολντ Φάλτερμεγιερ –που έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση στις ταινίες «Beverly Hills Cop» και «Fletch».

Στην αρχική ταινία παρακολουθήσαμε την αφήγηση της ερωτικής έλξης μεταξύ ενός παράτολμου πιλότου και της εκπαιδεύτριάς του (Κέλι Μακ Γκίλις). Ο Maverick ήταν τότε ένας ατρόμητος πιλότος που χρησιμοποιούσε το ένστικτό του και ήταν πάντα πρόθυμος να παραβεί όλους τους κανόνες.

Το σάουντρακ της ταινίας, «Take My Breath Away», σε μουσική των Τζιόρτζιο Μόροντερ και Τομ Γουίτλοκ - με το μουσικό συγκρότημα Berlin - σημείωσε μοναδική επιτυχία ενώ απέσπασε Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού.

Πηγή: www.naftemporiki.gr