Οι ταινίες της εβδομάδας: «Η μάχη των εκτελεστών» κι ένας ξεχωριστός «Γίγαντας»

Πέντε νέες ταινίες και δύο κλασικές επανεκδόσεις κυκλοφορούν την Πέμπτη 28 Ιουνίου στους κινηματογράφους!

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Η μάχη των εκτελεστών» κι ένας ξεχωριστός «Γίγαντας»

Αυτή την εβδομάδα, βλέπουμε: το σίκουελ του «Sicario» δια χειρός Στέφανο Σολίμα, την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία ενός «Γίγαντα», τον Ζαν Ντιζαρντάν στην ρομαντική ταινία εποχής «Καρδιοκατακτητής», το θρίλερ μυστηρίου «Δέκα Ύποπτοι για Φόνο», καθώς και την αστεία περιπέτεια κινουμένων σχεδίων «Πρόβατα Εναντίον Λύκων».

Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών / Sicario: Day of the Soldado

Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Στέφανο Σολίμα, υπογράφει το δεύτερο κεφάλαιο της ταινίας «Sicario» (2015), με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Τζος Μπρόλιν και Μπενίτσιο ντελ Τόρο.

Σύνοψη

Η αμερικανική κυβέρνηση, αφού ανακαλύπτει ότι τα καρτέλ ναρκωτικών περνάνε παράνομα τρομοκράτες από τα σύνορα των ΗΠΑ, στέλνει τον ομοσπονδιακό πράκτορα Ματ Γκρέιβερ και τον πρώην μυστικό μισθοφόρο Αλεχάντρο για να λύσουν το πρόβλημα. Ο Αλεσάντρο απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά στη συνέχεια, οι δύο άνδρες θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Ο Γίγαντας / Handia

Σκηνοθεσία: Τζον Γαράνιο & Άιτορ Αρέγι

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η καλύτερη ισπανική ταινία της χρονιάς με 10 βραβεία Γκόγια, είναι ένα συγκινητικό δράμα για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Σύνοψη

Βόρεια Ισπανία, 1843. Ο νεαρός Μαρτίν, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον πόλεμο, βρίσκει τον αγαπημένο του αδελφό, Χοακίν, να έχει μεγαλώσει τόσο που μοιάζει με αληθινό γίγαντα. Για να βοηθήσουν την οικογένειά τους, οι δυο τους, ξεκινούν μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια, στην οποία ο Χοακίν γίνεται νούμερο σε τσίρκο και δίνει παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Όμως, σύντομα αντιλαμβάνονται πως ο χώρος του θεάματος είναι γεμάτος προκλήσεις, ψέματα και προδοσία.

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Weird Wave

Δέκα Ύποπτοι για Φόνο / Crooked House

Σκηνοθεσία: Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

ΘΡΙΛΕΡ

Το νέο θρίλερ μυστηρίου του Ζιλ Πακέ Μπρενέ, βασίζεται στο best seller μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Αράχνες στη Σοφίτα».

Σύνοψη

Αγγλία, τέλη της δεκαετίας του 1950. Ο Αριστείδης Λεωνίδης βρίσκεται νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες. Η εγγονή του, η Σοφία, προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τσαρλς Χέιγουορντ, πρώην εραστή της, να πάει στην οικογενειακή έπαυλη και να ερευνήσει την υπόθεση. Σε ένα σπίτι γεμάτο με κίνητρα, ενδείξεις και ύποπτους, θα μπορέσει να βρει τον δολοφόνο πριν εκείνος «χτυπήσει» ξανά;

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Seven Films

Καρδιοκατακτητής / Le Retour du Heros

Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ

ΚΩΜΩΔΙΑ

Ο Ζαν Ντιζαρντάν («The Artist») πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική ταινία εποχής που θυμίζει Τζέιν Όστιν.

Σύνοψη

Γαλλία, αρχές του 19ου αιώνα. Ο γοητευτικός λοχαγός Νεβίλ ετοιμάζεται να παντρευτεί την αφελή Πολίν, όμως ξεσπάει πόλεμος κι αναγκάζεται να φύγει για το μέτωπο. Όταν ο Νεβίλ τελικά επιστρέφει αναπάντεχα μετά από αρκετούς μήνες, τον καλωσορίζουν με δόξες και τιμές, αφού κανείς δεν ξέρει ότι στην πραγματικότητα είναι ένας λιποτάκτης και δειλός καιροσκόπος. Η μόνη που ξέρει την αλήθεια είναι η αδερφή της Πολίν, Ελίζαμπεθ, η οποία αποφασίζει να τον εκθέσει.

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Πρόβατα Εναντίον Λύκων / Sheep and Wolves

Σκηνοθεσία: Αντρέι Γκαλάτ και Μαξίμ Βολκόφ

ANIMATION

Μια αστεία περιπέτεια έρχεται στους κινηματογράφους για τους μικρούς μας φίλους, γεμάτη δράση, χιούμορ και πολλά μηνύματα για την διαφορετικότητα.

Σύνοψη

Σε μια μαγική χώρα κάπου μακριά, ζουν ανέμελα ένα κοπάδι πρόβατα. Η ειδυλλιακή ζωή τους διακόπτεται όταν μια αγέλη λύκων έρχεται να κατασκηνώσει δίπλα στην ρεματιά τους. Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις ο αρχηγός τους πρόκειται να αποσυρθεί και ο διάδοχός του θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος εξολοθρεύοντας όλους τους αντιπάλους του.

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Γάμος αλά Ιταλικά / Matrimonio all’ italiana

Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα

ΚΟΜΕΝΤΙ | ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ (1964)

Στην κλασική ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, πρωταγωνιστούν δύο κορυφαίοι σταρ του Ιταλικού κινηματογράφου: η Σοφία Λόρεν και ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Σύνοψη

Το φιλμ, που διαδραματίζεται στη Νάπολη, εξιστορεί το χρονικό μιας σχέσης 20 χρόνων, της Φιλουμένα και του Ντομένικο, από τα μέσα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Εκείνη αναγκάστηκε να γίνει πόρνη για να μπορέσει να επιβιώσει, κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για την ιστορία της ανθρωπότητας κι εκείνος την βλέπει ως πόρνη, που δεν αξίζει να φέρει το όνομά του και της αρμόζει μόνο η θέση της υπηρέτριας στο σπιτικό του.

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους, σε επανέκδοση, από τη New Star

Ντάρλινγκ / Darling

Σκηνοθεσία: Τζον Σλέσινγκερ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ | ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ (1965)

Βραβευμένο με τρία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και αυτό του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Τζούλι Κρίστι, το δράμα του Τζον Σλέσινγκερ αποτελεί σύμβολο των ξέφρενων ρυθμών στην Αγγλία της δεκαετίας του ’60.

Σύνοψη

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δημοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε να μη διστάσει να τον απατήσει με άλλους.

28 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Biblioteque

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox