Λίστα Forbes: Πλουσιότερος Έλληνας ο Φίλιππος Νιάρχος - Στο Νο 1.335 ο Ιβάν Σαββίδης!

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης είναι στη λίστα με τους 2.095 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη για το 2020! * Ποιοι είναι οι Έλληνες «Κροίσοι» της χρυσής λίστας

Λίστα Forbes: Πλουσιότερος Έλληνας ο Φίλιππος Νιάρχος - Στο Νο 1.335 ο Ιβάν Σαββίδης!

Στην 1.335η θέση της λίστας με τους 2.095 πλουσιότερους ανθρώπους της υφηλίου, την οποία εξέδωσε το περιοδικό «Forbes», βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης!

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για ακόμη μια χρονιά, βρίσκεται εντός της παγκόσμιας κατάταξης με τους «Κροίσους». του πλανήτη, έχοντας συνολική περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι τις 18 Μαρτίου, οπότε και οριστικοποιήθηκε η λίστα, το Forbes καταμέτρησε συνολικά 2.095 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο, ήτοι 58 λιγότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και 226 λιγότερους σε σύγκριση με μόλις 12 ημέρες νωρίτερα, όταν πρωτοξεκίνησε η σύσταση της.

Ωστόσο ο ομογενής, εκ Ρωσίας. επιχειρηματίας, που έχει την έδρα των επιχειρήσεων του στο Ροστόφ, υπολείπεται του Φίλιππου Νιάρχου που είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στη λίστα.

Πιο συγκεκριμένα ο 65χρονος, διάσημος, συλλέκτης τέχνης - μεγαλύτερος γιος του εφοπλιστή Στάυρου Νιάρχου - βρίσκεται στην 743η θέση με περιουσία 2,8 δις δολαρίων!

Στην ίδια λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη η χώρα μας εκπροσωπείται ακόμη με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη (στην 1.851η θέση).

Ιδιοκτήτης ορυχείων, αλλά και μεγαλέμπορος, έχει περιουσία που υπολογίζεται στο 1,1 δις δολάρια.

Κατά 100 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνά τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, που εκπροσωπώντας την γνωστή επιχειρηματική οικογένεια του, με συνολική περιουσία 1 δισ. δολαρίων βρίσκεται επίσης στην λίστα των πλουσιοτέρων της υφηλίου.