ΝΒΑ - Ομάδες «στο σφυρί» και σε... μετακόμιση

Δύο ομάδες από το ΝΒΑ έχουν μπει σοβαρά σε σκέψεις είτε για πωλητήριο, είτε να μεταφερθούν σε άλλες πολιτείες. Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να επηρεάσει και το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

ΝΒΑ - Ομάδες «στο σφυρί» και σε... μετακόμιση

Το ΝΒΑ, πέρα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στο μπάσκετ, είναι και μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία έχει εκτοξευθεί ειδικά από τη δεκαετία του '90 και μετά. Ο κορονοϊός όμως και το "πάγωμα" της αγωνιστικής δράσης, έχουν φέρει προβλήματα και εξελίξεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που είτε έχουν προχωρήσει σε σοβαρές σκέψεις για πωλητήριο, είτε ακόμη και να μεταφερθούν σε άλλες πολιτείες, προσεκλύοντας μεγαλύτερες αγορές.

Συγκεκριμένα, οι Γκρίζλις έχουν βάλει πωλητήριο! Μία ομάδα που μπήκε στο ΝΒΑ το 1995, έχοντας αρχικά για έδρα το Βανκούβερ στον Καναδά, μετακομίζοντας στο Μέμφις το 2001. Ο Ρόμπερτ Πέρα, ιδιοκτήτης της ομάδας, είχε μάλιστα και συζητήσεις με επιχειρηματίες και παράγοντες άλλων πόλεων, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ακόμη και για (νέα) μετακόμιση.

Υπάρχει όμως και δεύτερη ομάδα από το ΝΒΑ που έχει κάνει προχωρημένες σκέψεις για πωλητήριο, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Υπάρχει, πάντως, έντονη φημολογία πως πρόκειται για μία εκ των Πέλικανς, Χόρνετς και Θάντερ.