Μάικλ Τζόρνταν: Πούλησε μέρος των μετοχών του στους Χόρνετς

Ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε ότι πούλησε μέρος των μετοχών που κατέχει στους Χόρνετς σε δύο επιχειρηματίες.

Μάικλ Τζόρνταν: Πούλησε μέρος των μετοχών του στους Χόρνετς

Σε νέα εποχή περνάνε οι Σάρλοτ Χόρνετς, αφού πλέον ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα είναι ο μόνος μέτοχος. Όπως έγινε γνωστό, ο άλλοτε θρύλος των Μπουλς πούλησε σημαντικό μέρος των μετοχών του στους Χόρνετς σε δύο επιχειρηματίες που έχουν βάση τους τη Νέα Υόρκη.

Το τυπικό της διαδικασίας μεταβίβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες, όταν πάρει έγκριση από το NBA.

Ο Τζόρνταν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα κατείχε το 97% των μετοχών του, τόνισε ότι αυτός θα παραμείνει στο τιμόνι και θα παίρνει τις αποφάσεις, ωστόσο αποφάσισε ότι ήρθε στιγμή να έχει συμπαίκτες στο εγχείρημά του:

«Αν και θα συνεχίσω να έχω τον έλεγχο των Χόρνετς και να παίρνω όλες τις αποφάσεις που αφορούν την ομάδα και τον οργανισμό και θα παραμείνω ο εκπρόσωπος της ομάδας στο ΝΒΑ, οι επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν από τον Γκέιμπ και τον Νταν είναι πολύτιμες».

Ο έξι φορές πρωταθλητής του NBA απόκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας του το 2010, δίνοντας τότε 180 εκατ. δολάρια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη, Μπομπ Τζόνσον.

Σύμφωνα με το Forbes, οι Χόρνετς αξίζουν πλέον 1.3 δισ. δολάρια και έχουν την τρίτη χαμηλότερη αξία από τις 30 ομάδες του NBA.