H εξομολόγηση του Ντουράντ: «Δεν με αποδέχτηκαν πλήρως οι Ουόριορς - Τοξική η Οκλαχόμα»

Σε συνέντευξη του, ο Κέβιν Ντουράντ μίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει τόσο από την Οκλαχόμα, όσο και από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. 

H εξομολόγηση του Ντουράντ: «Δεν με αποδέχτηκαν πλήρως οι Ουόριορς - Τοξική η Οκλαχόμα»

Ο Κέβιν Ντουράντ προκάλεσε αίσθηση το 2016, με την απόφαση του να αποχωρήσει από την Οκλαχόμα ύστερα από 9 χρόνια παρουσίας εκεί, ενώ ξάφνιασε και αρκετούς με την επιλογή να αφήσει την... σιγουριά των Ουόριορς. O εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο, παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για το νέο ξεκίνημα της καριέρας του με τους Νετς, ενώ προκάλεσαν αίσθηση οι ατάκες του για τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει τόσο από τους Θάντερ, όσο και από το Γκόλντεν Στέιτ.

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τους Ουόριορς φέτος, αν και έπαιξε μαζί τους σε τρεις σερί τελικούς, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα: «Πήγα θέλοντας να γίνω μέρος της ομάδας και ένιωσα αμέσως να με αποδέχονται. Αλλά δεν έγινα ποτέ ένας από αυτούς. Δεν έγινα draft εκεί. Ο Κάρι έγινε. Ο Ιγκουοντάλα κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα. Ο Τόμπσον έγινε draft, όπως και ο Γκριν. Και οι υπόλοιποι έφτιαξαν τις καριέρες τους εκεί. Εγώ; Πώς θα έφτιαχνα τη δική μου καριέρα; Άρχισα να συνειδητοποιώ πως είμαι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Δεν είναι κακό, απλά έτσι ήταν οι συνθήκες. Και κυρίως, τα ΜΜΕ με διαχώριζαν από την ομάδα. Άρα, ήταν σαν να μη με αποδέχτηκαν όλοι πλήρως».

Για τους λόγους που έφυγε από την Οκλαχόμα, τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, αλλά και τις στιγμές που επέστρεψε ως αντίπαλος: «Ήταν τόσο τοξικό το συναίσθημα να μπαίνω σε αυτό το γήπεδο. Και ο οργανισμός, οι άνθρωποι εκεί, οι προπονητές, το επιτελείο, δεν μου μιλούσαν και ήταν τσαντισμένοι μαζί μου! Και όλα αυτά επειδή άλλαξα ομάδα. Δεν θα δεθώ ποτέ ξανά με αυτή τη πόλη. Θα ήθελα να γυρίσω κάποια στιγμή σε αυτή την πόλη αλλά δεν θα γίνει γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν εκεί. Όλοι τους ήταν ψεύτικοι απέναντί μου. Άνθρωποι έρχονταν σπίτι μου και έβαφαν τους τοίχους σε όλη τη γειτονιά, γύριζαν βίντεο μπροστά στο σπίτι μου, έκαιγαν φανέλες και με φώναζαν με κάθε λογής παρατσούκλια».