Πάντερ: «Έκανα 2.000 σουτ την ημέρα για να αλλάξω τον τρόπο εκτέλεσης»

Ο Κέβιν Πάντερ μίλησε στην EuroLeague, αναφέροντας πως άλλαξε τον τρόπο που σουτάρει ύστερα από παρότρυνση του προπονητή. Και το έκανε πράξη δοκιμάζοντας 2.000 σουτ την ημέρα!

Πάντερ: «Έκανα 2.000 σουτ την ημέρα για να αλλάξω τον τρόπο εκτέλεσης»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague παραχώρησε συνέντευξη ο Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ αποκάλυψε τον λόγο που άλλαξε τον τρόπο που σουτάρει: «Ο προπονητής μου στο Κολέγιο (Ρικ Μπαρνς), μου είπε πως αν θέλω να γίνω επαγγελματίας παίκτης, θα πρέπει να αλλάξω εντελώς τον τρόπο που σουτάρω. Ήταν κάπως... τρελό το γεγονός πως έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο, ενώ ήδη σούταρα αρκετά καλά. Είχα καλά ποσοστά στο σουτ, είχα ταλέντο σε αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα ήταν πως έκανε αρκετή ώρα να φύγει η μπάλα από τα χέρια μου.

Συνήθιζα να σουτάρω με την μπάλα να φτάνει πίσω στη πλάτη μου, σχεδόν πίσω από το κεφάλι μου. Μου είχε τονίσει πως το επόμενο επίπεδο, οι παίκτες που θα αντιμετωπίσω θα είναι πιο γρήγοροι, όπως και πιο αλτικοί, οπότε θα πρέπει να κάνω αλλαγή στον τρόπο που σουτάρω. Έτσι, λοιπόν, μου άλλαξε την τεχνική μου, σουτάροντας πλέον με τον τρόπο που σουτάρω τώρα. Άλλαξα εντελώς το σουτ μου. Αν δείτε σε video το πως σούταρα τότε και το πως σουτάρω τώρα, δεν θα το πιστεύετε.

Το καλοκαίρι του 2015 δούλεψα σκληρά. Δεν έχασα μέρα στο γυμναστήριο και δούλευα το σουτ μου. Δεν έκανα ούτε τρέξιμο, ούτε βάρη. Έκανα 2.000 σουτ την ημέρα για να τα καταφέρω. Ήθελα να μου γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος που θα σουτάρω και οι μυς μου το συνήθισαν. Τώρα, πλέον, έτσι σουτάρω. Θα έλεγα πως ο προπονητής μου... διέλυσε τον τρόπο που σουτάρω και μου έφτιαξε από την αρχή μία νέα φιλοσοφία στο σουτ.

Μου είπε πως θα χρειαστώ 21 μέρες για να το συνηθίσω. Ακολούθησα την οδηγία του και έτσι έγινε. Είπα στον εαυτό μου, πως αν θέλω να γίνω επαγγελματίας, αυτό θα πρέπει να κάνω. Θεωρώ πως πλέον σουτάρω καλύτερα σε σχέση με τότε».