O Χάινς αποκαλύπτεται: Η ευτυχία στον Ολυμπιακό, η «μπουκιά» του Μπατίστ, η βόλτα στο Βόσπορο...

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη με θέμα την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό προχώρησε ο Κάιλ Χάινς, που μίλησε για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αλλά και για τη μεταγραφή του στη Ρωσία.

O Χάινς αποκαλύπτεται: Η ευτυχία στον Ολυμπιακό, η «μπουκιά» του Μπατίστ, η βόλτα στο Βόσπορο...

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στον Τζο Αρλάουσκας για την παρουσία του στην Ελλάδα και για τα χρόνια του στον Ολυμπιακό, για τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και για την μετακόμιση του Ρωσία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Ο Αμερικανός σέντερ που πλέον είναι αρχηγός της ρωσικής ομάδας, αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσε μόλις έφτασε στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τα δύο καλύτερα μου παιχνίδια την πρώτη μου σεζόν στην Euroleague ήταν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και κόντρα στον Ολυμπιακό, με την Μπάμπεργκ. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και ο Ολυμπιακός, έριξε το μπάτζετ του, άλλαξε φιλοσοφία, ήθελε να υπογράψει νέους παίκτες να χτίσει γύρω από τον Σπανούλη και ο κόουτς Ντούντα με επέλεξε. Είναι εκπληκτικός προπονητής. Είναι εκπληκτικός και αυτός και οι βοηθοί του. Τέσσερα χρόνια μετά το κολέγιο έπαιζα σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη. Η Αθήνα είναι πανέμορφη, είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο».

Ο Αρλάουσκας ρώτησε τον Χάινς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ θυμήθηκε ένα μοναδικό περιστατικό.

«Είχα ακούσει τόσες ιστορίες για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν δεν το ζήσεις δεν είναι το ίδιο. Κυριολεκτικά θυμάμαι την πρώτη φορά που κατέβηκα από το αεροπλάνο και ήμουν στον έλεγχο των διαβατηρίων, ένας τύπος μου είπε, 'ο Μάικ Μπατίστ θα σε φάει ζωντανό' και σκέφτομαι 'καλωσόρισες στην Ελλάδα'».

Ενώ για την Κωνσταντινούπολη θυμήθηκε:

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Είναι λες και ζούσα σε ένα όνειρο. Είναι όλος ο τρόπος που η σεζόν πήγε, ο κόσμος δεν μας πίστευε. Είχαμε παίξει πριν από δύο μήνες και είχαμε χάσει με 45 πόντους νομίζω στην Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ ήταν πιθανότατα η καλύτερη ομάδα, κοιτώντας το ρόστερ της. Εμείς δεν είχαμε πίεση, δεν ήμασταν φαβορί, θα διαχειριζόμασταν όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα.

Την ημέρα του αγώνα αντί για προπόνηση ο κόουτς μας πήγε βόλτα με πλοίο στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ακόμα απίστευτο. Είναι το τέλειο τέλος σε μια ταινία. Εγώ έπαιξα χάλια. Νομίζω ότι κανείς Αμερικανός δεν σκόραρε πόντο».

Η συνέχεια είχε... back to back.

«Δεν πανικοβληθήκαμε στο Λονδίνο. Είχαμε βρεθεί ξανά στην ίδια θέση. Κοιταχτήκαμε και ξέραμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και το κάναμε. Back to back. Έπαιξα λίγο καλύτερα από την Κωνσταντινούπολη. Έμαθα το μάθημα μου».

«Το πρώτο ήταν ενώ ήμασταν τα αουτσάιντερ στο δεύτερο επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε πρωταθλητές. Λέγανε ότι είμαστε τυχεροί, αλλά θέλαμε να αποδείξουμε ότι με τον τρόπο που παίξαμε ποιοι είμαστε».

Τέλος για την μετακόμιση στην Ρωσία:

«Ήταν άβολο το πως πήγα στην ΤΣΣΚΑ. Πήγα στην ομάδα που κερδίσαμε. Δύο φορές τους είχαμε κερδίσει. Είχα συνηθίσει να είμαι αντίπαλος. Στην αρχή ήταν περίεργο, τώρα έχω συνηθίσει»