Μιλουτίνοφ: «Θρύλος ο Σπανούλης, στόχος η Euroleague» - Τι είπε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Συνέντευξη στην Euroleague έδωσε ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ κατά την οποία τόνισε ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ότι στόχος του είναι να κατακτήσει την Euroleague.

Μιλουτίνοφ: «Θρύλος ο Σπανούλης, στόχος η Euroleague» - Τι είπε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής μίλησε για όλους και για όλα, ανέλυσε τον Ολυμπιακό του Μπλατ, είπε για την ομοιογένεια της ομάδας που έχει τον ίδιο βασικό κορμό εδώ και χρόνια, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και τη διαφορά των ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» με τα άλλα ματς.

Αναλυτικά:

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τις διαφορές με άλλα ματς:

«Συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια, τα ντέρμπι είναι πάντοτε ιδιαίτερα και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν οι οπαδοί και όλοι στον σύλλογο. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ντέρμπι γιατί όταν παίζουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πάντοτε μεγάλες προσδοκίες και μεγάλη πίεση γιατί ξέρουμε ότι και ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Οι οπαδοί μας ήρθαν στο γήπεδο και ήξεραν πολύ καλά ότι τους είχαμε ανάγκη. Η στήριξή τους ήταν τρομερή και μας έδωσαν δύναμη και ενέργεια. Δίχως τη βοήθειά τους δεν ξέρω αν θα κερδίζαμε το παιχνίδι».

Για τις διαφορές των ντέρμπι με τους «πράσινους» ανά περιόδους:

«Ξέρεις τι να περιμένεις από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό γιατί παίζουμε πολλές φορές μέσα στη σεζόν μαζί του. Θα παίξουμε κι άλλες φορές μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Συνήθως ξέρεις τι να περιμένεις και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και πνευματικά έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Φυσικά, εξαρτώνται πολλά από το χρονικό σημείο της σεζόν, στο οποίο τους αντιμετωπίζουμε. Όταν παίζουμε τον Δεκέμβρη, εννοείται ότι είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι όπως αν θα παίξουμε τον Απρίλη ή τον Μάιο, όταν παλεύουμε για τον τίτλο. Τότε, είναι που γίνονται ακόμα πιο δύσκολες οι στιγμές και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση».

Για την εξαιρετική του εμφάνιση και το career-high στο ΣΕΦ:

«Είχα πολλά αποθέματα ενέργειας και τα έβγαλα στο παρκέ. Αποδίδω ένα μέρος και στον κόσμο για τη βοήθεια που μας παρείχε. Μπορώ να πω ότι ίσως είχαμε την καλύτερη ατμόσφαιρα που έχω ζήσει εγώ στα 3,5 χρόνια της παρουσίας μου στην ομάδα. Αισθανόμουν την στήριξη των οπαδών. Εκείνη τη νύχτα, με την ενέργεια που είχα και με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούσα να παίξω... τρία ματς σερί»

Για τον κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ:

«Είναι σπουδαίος προπονητής και βοηθάει πολύ στην αυτοπεποίθηση κάθε παίκτη. Ξέρει μπάσκετ και είναι πολύ καλός μαζί μας. Ξέρει από τακτικές και έχω μόνο καλά λόγια να πω για εκείνον. Βοηθάει όλους τους παίκτες και μόλις αντιληφθεί ότι κάποιος δεν έχει καλή ψυχολογία, θα βοηθήσει αμέσως. Είναι σημαντικός για εμάς και βοηθάει με πολλούς τρόπους σε πολλούς τομείς. Δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχουμε εκείνον και τους βοηθούς του στην ομάδα μας».

Για τα χρόνια της εμπειρίας του στην Euroleague και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο φέτος:

«Έχω παίξω στην Euroleague αρκετά χρόνια πλέον και είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη διοργάνωση εδώ και έξι χρόνια. Είναι σημαντικό για εμένα να βελτιώνομαι κάθε σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος μου. Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω κάποια στιγμή την Euroleague. Μακάρι αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, αν και είναι αρκετά δύσκολο με δεδομένο πως υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση».

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Είναι τιμή μου που είμαι συμπαίκτης του. Είναι θρύλος του μπάσκετ και ένας από τους καλύτερους που έχουν παίξει το παιχνίδι. Σημαίνει πολλά για εμένα γιατί μου δίνει συμβουλές για το πως πρέπει να παίζω. Είναι ανταγωνιστικός και σπουδαίος νικητής. Σου δείχνει πως πρέπει να είναι η νοοτροπία σου και βοηθάει πολύ. Είμαι χαρούμενος που θα έχω να λέω ότι είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί του. Είναι κάτι που θα λέω: Ο Σπανούλης ήταν συμπαίκτης μου».

Μετά την δύσκολη αρχή ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 7 από τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει. Τι πήγε καλύτερα;

«Στην αρχή της σεζόν, με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή, όλα ήταν καινούργια. Θέλαμε λίγο χρόνο να βρούμε χημεία, να παίξουμε ως ομάδα. Ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά είναι αλήθεια ότι παίζουμε καλύτερα το τελευταίο καιρό, εκτός από ένα απαίσιο απαίσιο παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα. Αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα της σεζόν. Αν εξαιρέσεις αυτό, παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ τον τελευταίο καιρό».

Έχεις πετύχει και ένα τρίποντο φέτος. Σκοπεύεις να σουτάρεις περισσότερο;

«Τώρα δεν το σκέφτομαι γιατί οι συμπαίκτες μου είναι πολλοί καλοί απ' έξω, αλλά αν αρχίσουν να τα χάνουν, θα το σκεφτώ! Αστειεύομαι. Έμεναν λίγα δευτερόλεπτα εκείνο το βράδυ, σούταρα και πήγε μέσα. Ήμουν χαρούμενος, το πρώτο μου τρίποντο στην Euroleague! Αστειεύομαι με τους συμπαίκτες, γιατί έχω 100% από απόσταση. Οι συμπαίκτες μου σουτάρουν καλά και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν».

Θα βρεις απέναντι σου δύο από τους καλύτερους μπλόκερ της Euroleague αυτή την εβδομάδα, το Πουαριέ και τον Ταβάρες. Ανυπομονείς;

«Αρχικά και τα δύο θα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, κόντρα σε δύο σπουδαίες ομάδες, όχι μόνο για τους ψηλούς, αλλά συνολικά. Θα είναι δύσκολα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι με σωστή νοοτροπία. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί, που είναι ο μόνος τρόπος. Αν ξεκινήσεις μαλθακά, χωρίς ενέργεια, θα έχεις προβλήματα. Τώρα, ανησυχώ για την Μπασκόνια. Θα δούμε για την Μαδρίτη».

Πολλοί παίζετε μαζί για χρόνια. Είναι αυτό το μεγαλύτερο όπλο σας;

«Νομίζω πως ναι. Όχι μόνο παίζουμε μαζί καιρό, αλλά έχουμε έμπειρους παίκτες που ξέρουν πως να παίζουν αυτή την εποχή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, το πιο κρίσιμο. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, αλλά τα πιο σημαντικά είναι στο τέλος και εκεί είναι που μετρά η εμπειρία και το ότι παίζουμε μαζί χρόνια μας βοηθά».