Ουίλιαμς-Γκος: «Είμαστε πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα μας ο Μιλουτίνοφ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος για τον συμπαίκτη του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ουίλιαμς-Γκος:  «Είμαστε πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα μας ο Μιλουτίνοφ»

Ως τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος τον συμπαίκτη του και MVP της 16ης αγωνιστικής στη Euroleague, Nίκολα Μιλουτίνοβ. «Είμαστε πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα μας» δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ, πασιχαρής μετά την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Αμερικανός γκαρντ απέδωσε την άνετη επικράτηση της ομάδας του Πειραιά στη σωστή προετοιμασία. «Είχαμε δουλέψει και αυτό φάνηκε στο γήπεδο» εξήγησε ο Αμερικανός γκαρντ που είχε απολογισμό 7 πόντους, 5 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουίλιαμς-Γκος:

-Ποια επίδραση είχε στην απόδοσή σας η μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί σας;

«Ήταν πάρα πολύ ωραίο που πήραμε τη νίκη έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Πάντα νιώθουμε πολύ καλά, όταν είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν, όπως έκαναν στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Κάναμε τα πάντα για να φύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο. Παίξαμε καλά για 40 λεπτά, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε και είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη».

-Ποια ήταν τα «κλειδιά» για την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού;

«Όλα αρχίζουν από την άμυνα. Θέλουμε πάντα να παίζουμε καλή άμυνα, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και, αν τα κάνουμε αυτά, θα βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση. Όταν δέχεσαι συνεχώς πόντους, επηρεάζεται και η επίθεσή σου. Η άμυνα είναι πάντα το "κλειδί". Όταν παίζουμε καλή άμυνα, θα κάνουμε καλά παιχνίδια. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ από την αρχή του αγώνα. Χάσαμε οκτώ αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ και σιγά - σιγά πήραμε μία μεγαλύτερη διαφορά».

-Νίκολα Μιλουτίνοβ! MVP της αγωνιστικής με 18 πόντους, 18 ριμπάουντ και 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

«Κατά τη γνώμη μου, o Nίκολα Μιλουτίνοβ είναι ο καλύτερος σέντερ της EuroLeague. Είμαστε πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα μας. Ακόμη και όταν δεν σημειώνει πολλούς πόντους, κάνει πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο. Βοηθάει παντού και κυριαρχεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Κάνει τη ζωή και τη δουλειά μας πιο εύκολη».

-Αισθάνθηκες διαφορετική, πιο έντονη πίεση, πριν από τη «μητέρα των μαχών»;

«Δεν μπορώ να πω πως ήμουν αγχωμένος. Προσωπικά δούλεψα πάρα πολύ καλά στη διάρκεια της προετοιμασίας μας για το παιχνίδι. Είδα τους προηγούμενους αγώνες κι έκανα έξτρα προπονήσεις. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ καλά και αυτό φάνηκε στο γήπεδο».

-Επηρεάζει την ψυχολογία σου όταν δεν ξεκινάς βασικός, όπως συνέβη απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Είναι διαφορετικό. Ελάχιστες φορές δεν ήμουν στην πρώτη πεντάδα. Σίγουρα είναι κάτι που δεν έχω συνηθίσει, αλλά η νίκη είναι πιο σημαντική. Μου είχε μιλήσει ο κόουτς και το παρατήρησα και στις προπονήσεις. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό. Αν νικάμε, δεν με πειράζει να έρχομαι από τον πάγκο. Το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ για να παίρνει νίκες».

-Τι σημαίνει αυτή η νίκη επί του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια της Euroleague κατά την άποψή σου;

«Υπάρχει αρκετός δρόμος και η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Μετά το ματς με την ΑΕΚ, έχουμε ακόμη ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Μπασκόνια. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά για να μαζέψουμε τις νίκες που χρειάζονται για να μπούμε στα play offs και μετά θα δούμε ποια θέση θα πάρουμε».,