Μιλουτίνοφ: «Είμαι τριποντάκιας! Εχω 100% ευστοχία»

«Δύσκολο να σταματήσεις τον Ταβάρες. Είναι τεράστιος», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ποιος μιλά αρνητικά για εμάς. Ξέρω πως είμαστε καλή ομάδα».

Μιλουτίνοφ: «Είμαι τριποντάκιας! Εχω 100% ευστοχία»

Από τα σκυθρωπά πρόσωπα στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με τη Φενερμπαχτσέ... στην απόλυτη ευτυχία μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτη ήττα της «βασίλισσας» σε 9 αγωνιστικές στη Euroleague! Αυτή ήταν η εικόνα στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, μετά το 88-83 του Ολυμπιακού, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να ζητά κι άλλες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου και τον Τίμα να μπαίνει σφήνα και να τον τραβά βίντεο με το κινητό του, καθώς ο Σέρβος σέντερ έκανε δηλώσεις. Ο «Μίλου» δεν ήθελε να πάει σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης (22/11), σε υπερένταση φανερά, μετά την υπερπροσπάθεια απέναντι στον γιγαντόσωμο σέντερ των Μαδριλένων, Έντι Ταβάρες. Κι όταν οι δημοσιογράφοι τον συνεχάρησαν και για το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στην Μπάγερν και μάλιστα με απόλυτη ευστοχία (1/1!) την περασμένη Τρίτη (21/11), εκείνος τους υπενθύμισε πως το έχει ξανακάνει, στο φιλικό προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς, τον Σεπτέμβριο του 2017, πάλι στο ΣΕΦ. «Όλοι στην ομάδα πιστεύουν πως είμαι μεγάλος σουτέρ. Είμαι τριποντάκιας! Εχω 100% ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου! Θέλω να συνεχίσω με αυτά τα απόλυτα ποσοστά στα τρίποντα,» απάντησε γελώντας ο σέντερ των «ερυθρόλευκων».

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ εξήγησε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Στα πρώτα λεπτά προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Είχαμε υψηλή ευστοχία εν συνεχεία και έτσι πήραμε την πρωτοπορία. Στο δεύτερο μέρος, όμως επέστρεψαν, μια αντίδραση που περιμέναμε, αφού παίζαμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μία από τις καλύτερες ομάδες στη Euroleague και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το αντιμετωπίσαμε ασκώντας πίεση στην αντίπαλο με την άμυνά μας και αυτός είναι ο λόγος που ήμασταν εμείς οι νικητές στο τέλος».

Για την αποστολή του να σταματήσει τον ύψους 2.21, Ουόλτερ «Έντι» Ταβάρες εξήγησε: «Ήταν πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Είναι τεράστιος! Είναι ένας από τους πιο δύσκολους παίκτες να μαρκάρεις στην Ευρώπη! Για να του πάρεις το ριμπάουντ, πρέπει να τον παίξεις πολύ δυνατά στο box out. Το ίδιο δύσκολο είναι να τον μαρκάρεις στο post. Δεν ήμουν μόνος, όμως. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ στο μαρκάρισμά του και η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της ομάδας».

Για τον «δαιμονισμένο» Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (23π.), ο Μιλουτίνοβ είπε: «Είναι εξαιρετικός παίκτης. Έχει σωστή νοοτροπία, βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Η νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν επηρέασε την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού για να μπουν τα μεγάλα σουτ κόντρα στη Ρεάλ; «Φυσικά! Μας βοήθησε πολύ! Ειδικά μετά από τις διαδοχικές ήττες που μας είχαν εξουθενώσει ψυχολογικά. Δείξαμε χαρακτήρα στο Μόναχο και αυτό μας απελευθέρωσε για να δείξουμε το χαρακτήρα μας και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και σίγουρα αυτές οι δύο νίκες προσθέτουν πολλά στην αυτοπεποίθησή μας,» απάντησε ο Μιλουτίνοβ.

Στη συνέχεια υποσχέθηκε: «Προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, πιο γρήγορο. Θέλουμε να τρέξουμε, αλλά αυτό γίνεται βήμα - βήμα και χαιρόμαστε όταν πλησιάζουμε σε αυτό».

Ρωτήθηκε και αν η νίκη αυτή υπήρξε απάντηση για τους επικριτές του Ολυμπιακού και είπε: «Δεν ξέρω ποιος μιλά αρνητικά για εμάς. Εγώ ξέρω πως είμαστε καλή ομάδα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και το σημαντικό είναι να ξέρουμε εμείς οι ίδιοι πόσο καλοί είμαστε. Καμιά φορά, όταν οι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, αυτό μας βοηθά να παίζουμε ακόμη καλύτερα».

Οι δημοσιογράφοι τελείωσαν με τις ερωτήσεις τους, σεβόμενοι πως ίσως θα ήθελε να πάει να αλλάξει και να ξεκουραστεί, αλλά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήθελε κουβέντα! Μια εικόνα που σπάνια βλέπει κανείς στα γήπεδα, αφού οι πρωταγωνιστές συχνά αντιμετωπίζουν ως αγγαρεία τις δηλώσεις στα ΜΜΕ. Πίσω από τους δημοσιογράφους, ο Γιάνις Τίμα είχε πατήσει “ rec” στην εγγραφή βίντεο με το κινητό του και οι δύο παίκτες άρχισαν να πειράζονται. Τότε, βγήκε αβίαστα το χιουμοριστικό σχόλιο για το εύστοχο τρίποντο που πέτυχε κόντρα στην Μπάγερν. Κι ο Μιλουτίνοβ άλλο που δεν ήθελε...

«Δεν ήταν η πρώτη φορά σας θυμίζω! Το έχω ξανακάνει στο φιλικό προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Εχω 2/2 σε αγώνες! Όλοι στην ομάδα πιστεύουν πως είμαι μεγάλος σουτέρ. Είμαι τριποντάκιας! Εχω 100% ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου! Θέλω να συνεχίσω με αυτά τα απόλυτα ποσοστά στα τρίποντα,» απάντησε γελώντας ο σέντερ των «ερυθρόλευκων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ