Ο Ολυμπιακός καλείται στα... ζόρια να δείξει χαρακτήρα

Ο Ολυμπιακός που πλέον μετρά τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και ζητείται αντίδραση. Το σουτ του Γκος και η αντίδραση του Σλούκα

Ο Ολυμπιακός καλείται στα... ζόρια να δείξει χαρακτήρα

Για ένα σουτ ο Ολυμπιακός, πλέον, χάνει την ηρεμία του. Αν το είχε βάλει ο Γκος, οι Πειραιώτες όχι μόνο θα επέστρεφαν στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, αλλά θα τονωνόταν και το ηθικό του ενόψει του πρωταθλήματος την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με μία μεγάλη νίκη.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρεις σερί ήττες στην Ευρώπη (ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε), έχουν ντέρμπι μπροστά τους και ακολούθως μία απαιτητική εβδομάδα, με δύο αγώνες για την EuroLeague, πρώτα κόντρα στην Μπάγερν και μετά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρόγραμμα δύσκολο, αλλά οι Πειραιώτες καλούνται τώρα, στα… ζόρια, να δείξουν χαρακτήρα, γιατί σε αυτό το διάστημα πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτή την κατηφόρα.

Έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Δεν ντρίμπλαρε όπως θα ήθελε στην τελευταία επίθεση, με αποτέλεσμα να μην σηκώσει το κορμί του σωστά και να αστοχήσει στο σουτ που δοκίμασε. Αρκετοί θα σχολιάσουν πως κακώς έμεινε στον πάγκο ο Βασίλης Σπανούλης στην τελευταία επίθεση. Ενδεχομένως να έπρεπε να βρισκόταν στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος καλείται να μάθει να ζει και χωρίς τον αρχηγό του όταν τα παιχνίδια θα «καίνε».

Ο Κώστας Σλούκας δέχτηκε το «ζεστό» χειροκρότημα του κόσμου στο ΣΕΦ. Δεν άκουσε καμία αποδοκιμασία πριν από το παιχνίδι, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε επιστροφή του στον Πειραιά ως αντίπαλος. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε την «ζημιά» στον Ολυμπιακό με τους 20 πόντους και τις 4 ασίστ που δοκίμασε, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση υψηλού επιπέδου. Στο τέλος ευστόχησε σε ορισμένα κρίσιμα σουτ, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει έντονα, ενδεχομένως και υπερβολικά. Πάνω στην ένταση της στιγμής ίσως να το δικαιολογήσει ο ίδιος, με το αίμα να... βράζει, αλλά πάνω που ο φίλαθλος κόσμος στην κερκίδα του συμπεριφέρθηκε άριστα, στο τέλος τον… ανάγκασε να του τα ψάλει εν χορό. Κρίμα.