Χάινς: «Μεγαλώσαμε μαζί με τον Ολυμπιακό»

Ο Κάιλ Χάινς θυμάται με νοσταλγία τα χρόνια του στον Ολυμπιακό, ανέφερε τα μυστικά επιτυχίας εκείνης της ομάδας, ενώ μίλησε και για το περίφημο μπλοκ του πάνω στον Νίκολα Μίροτιτς. 

Χάινς: «Μεγαλώσαμε μαζί με τον Ολυμπιακό»

Ο Κάιλ Χάινς αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, καταφέρνοντας να γράψει ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης δύο σερί σεζόν (2012-2012), έχοντας ενεργό ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας.

Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θυμάται με νοσταλγία τα χρόνια του στο μεγάλο λιμάνι. Μιλώντας για εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού, ξεχώρισε τα μυστικά της επιτυχίας της: «Η χημεία μας. Ο Ολυμπιακός εκείνης της διετίας ήταν ένα απίθανος συνδυασμός παικτών σε διαφορετικές στιγμές της καριέρας τους που "κούμπωσαν" ιδανικά! Ενδεχομένως να μην είχαμε τόση πίεση. Ενδεχομένως, πάλι, να μην υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες.

Υπήρχαν Έλληνες παίκτες 22-25 ετών κι εγώ ήμουν 24. Ο Πρίντεζης είχε περάσει μια δύσκολη εποχή στη Μάλαγα τα προηγούμενα χρόνια... Όλοι μας είχαμε κάτι να αποδείξουμε. Ωριμάσαμε μαζί, μεγαλώσαμε μαζί με τον Ολυμπιακό! Δεν ξέρω αν το back2back ήταν σύμπτωση ή όχι όμως όταν ήλθε η στιγμή της αλήθειας, βγήκαμε μπροστά και πετύχαμε κάτι πραγματικά σπουδαίο»

Για το περίφημο μπλοκ που έριξε στον Μίροτιτς: «Πάντα λέω ότι σε αυτή η φάση ξεκίνησαν όλα... χάλια αφού έχασα την μπάλα στην επίθεση. Το λάθος μου ήταν χοντρό κι έπρεπε πίσω για να το καλύψω. Μερικές φορές οι καλύτερες φάσεις της καριέρας σου έρχονται έπειτα από τα χειρότερα λάθη σου! Αν λοιπόν δεν είχα κάνει εκείνο το λάθος στην επίθεση, πιθανότατα δεν θα είχαμε αυτή την κατάληξη».