Πασκουάλ: «Το παρελθόν δεν θα παίξει ρόλο»

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της EuroLeague. 

Πασκουάλ: «Το παρελθόν δεν θα παίξει ρόλο»

Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» για την φετινή σεζόν γίνεται αύριο Παρασκευή (9/11, 21:00) στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και ο Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε ότι: «Παίζουμε καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι και θέλουμε να συνεχίσουμε νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό».

«Πάντα κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι ένας τελικός», δήλωσε ο Καταλανός προπονητής των «πρασίνων» και εξήγησε: «Το προηγούμενο ματς ήταν κρίσιμο για εμάς μετά την ήττα από τη Ζάλγκιρις. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τον Παπαπέτρου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο είπε: «Στις καριέρες μας έχουν περάσει όλοι σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζουμε απέναντί τους. Νομίζω πως ο Παπαπέτρου θα είναι έτοιμος για το συγκεκριμένο ματς. Είναι έμπειρος και ξέρει πώς να προσαρμοστεί».

Σε ερώτηση τι ετοιμάζει για τον αγώνα της Παρασκευής, ο Πασκουάλ απάντησε: «Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις σε άμυνα και επίθεση, όπως ξέρετε τα δυο χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Παίζουμε καλύτερα από παιχνίδι από παιχνίδι. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε. Κόντρα στον Προμηθέα βελτιωθήκαμε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την προϊστορία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο κόουτς του Παναθηναϊκού παρατήρησε: «Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ανάμεσα σε δυο προπονητές, αλλά ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες. Θέλουμε τη νίκη. Το παρελθόν δε θα παίξει ρόλο μόλις αρχίσει το παιχνίδι εδώ αύριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ