Oλυμπιακός: Τον «πληγώνουν» άμυνα και λάθη

Οι δύο σερί ήττες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχουν εξήγηση - Έχουν κοστίσει στους Πειραιώτες τα αρκετά λάθη, αλλά και η έλλειψη σκληράδας στην άμυνα. 

Oλυμπιακός: Τον «πληγώνουν» άμυνα και λάθη

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο το 2021, νικώντας με επιβλητικό τρόπο τον Παναθηναϊκό (65-84) μέσα στο ΟΑΚΑ. Τερμάτισε στην 3η θέση της κατάταξης, πραγματοποιώντας μέσα στη σεζόν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το τέλος του πρώτου γύρου, μάλιστα, βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να διαθέτουν την 4η καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση με παθητικό τους 72.1 πόντους. Μάλιστα έχουν την κορυφαία ως γηπεδούχοι στο ΣΕΦ, δεχόμενοι μόλις 65.1 (!) πόντους.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός διέθετε την δεύτερη καλύτερη ομάδα στο κομμάτι των λαθών. Από πλευράς πως οι Πειραιώτες έκαναν από τα λιγότερα από κάθε άλλον αντίπαλο. Μόλις 11.1 ανά παιχνίδι. Δείγμα του υψηλού βαθμού συγκέντρωσης που έπαιζαν οι Πειραιώτες. Δείγμα των σωστών αποφάσεων που έπαιρναν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μοιράζοντας παράλληλα 17.5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει μέσα στο 2022. Με την επιστροφή των παικτών του Ολυμπιακού στην αγωνιστική δράση, έχοντας ταλαιπωρηθεί νωρίτερα και από τα κρούσματα με τον κορονοϊό, η ομάδα εμφανίζει ξεκάθαρες αδυναμίες. Στην άμυνα έχει παθητικό τους 89 πόντους (δεχόταν 72.1 μέσον όρο), καθώς η Φενέρμπαχτσε σημείωσε 94 και 84 η Μακάμπι. Είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες δεν έχουν στην άμυνα τη σκληράδα που τους χαρακτήριζε, παρουσιάζοντας και έλλειψη ενέργειας.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και στο κομμάτι των λαθών. Η ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό επειδή κυρίως κάνει πολλά λάθη. Οι Πειραιώτες μέτρησαν 16 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και 15 κόντρα στη Μακάμπι, δίνοντας μάλιστα αρκετές φορές εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και επικοινωνίας, η οποία κάποιες φορές έχει φέρει και νεύρα μέσα στο παρκέ.