Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική Νέων

Η Εθνική κατέθεσε ψυχή αλλά τελικά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ιταλία γνωρίζοντας την ήττα με 76-70 στο Ευρωμπάσκετ Νέων.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική Νέων

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε απέναντι στους δυνατούς Ιταλούς και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Τα νεκρά διαστήματα και τα πολλά λάθη πλήγωσαν τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη που δεν ολοκλήρωσαν την μεγάλη τους προσπάθεια.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά από την αρχή της αναμέτρησης με τη Ιταλία ωστόσο να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με διαφορά δέκα πόντων. Στην επανάληψη η αντίπαλος της Εθνικής μας συνέχισε να ανεβάζει απόδοση και να κρατά την διαφορά σε απόσταση.

Η γαλανόλευκη ωστόσο αντέδρασε και με τον Λούντζη και Μωραίτη μείωσε και πλησίασε την Ιταλία δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι Ιταλοί ήταν μπροστά στο σκορ και με μικρά σερί εξασφάλισαν μία δύσκολη νίκη απέναντι στην Ελλάδα που έδωσε τα πάντα για την πρόκριση.

Η Εθνική μας μπορεί να αποκλείστηκε αλλά θα συνεχίσει για τις θέσεις 9-16 αρχής γενομένης κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία.

Δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 54-50, 76-70

Ιταλία (Ντάλμασον): Μπουκαρέλι 10, Μετσανότε 8, Μορέτι 15, Οξίλια 16, Σιμιόνι, Αντέλι 7, Μπέρτι, Καρούζο 8, Ντενέγκρι, Ντιένγκ, Λεβέρ 12, Παγιόλα

Ελλάδα (Καστρίτης): Χρηστίδης 11, Καμπερίδης, Λούντζης 14, Παπαδάκης 7, Τάταρης 3, Αγραβάνης 8, Καλαϊτζάκης Π. 5, Καλαϊτζάκης Γ. 3,Κουρέπης 7, Μωραϊτης 12.