Ο Ιωνικός των θαυμάτων- Ο Χάρντεν των φτωχών και ο πρόεδρος των ρεκόρ

Βαγγέλης Τσάπας και Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησαν στο "ΦΩΣ" μετά το ιστορικό ρεκόρ των 197 πόντων!

Ο Ιωνικός των θαυμάτων- Ο Χάρντεν των φτωχών και ο πρόεδρος των ρεκόρ

O Βαγγέλης Τσάπας λάτρης των ρεκόρ το ήθελε όσο τίποτα και είδε να γίνεται! Ο πρόεδρος του Ιωνικού ήθελε να καταρριφθεί η επίδοση των 164 πόντων του δικού του Φάρου στην Α2, και οι παίκτες του το κατάφεραν με εμφατικό τρόπο, αγγίζοντας ως και την 200άρα κόντρα στον Εθνικό! Ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ οι 197 πόντοι (το προηγούμενο μάλιστα ανήκε πάλι στον Ιωνικό) με τον Τσάπα μιλώντας στο «ΦΩΣ» να λέει: «Ναι, ήταν κάτι που ήθελα. Το είχα γράψει και από το προηγούμενο βράδυ. Πίστευα πως μπορούσε να συμβεί. Εκείνο που δεν περίμενα και έπεσα έξω ήταν η 100άρα στο ημίχρονο! Πετύχαμε ένα μεγάλο ρεκόρ, ακόμη και στο ΝΒΑ που η διάρκεια των αγώνων είναι μεγαλύτερη, το ρεκόρ είναι 186 πόντοι από τους Πίστονς! Νιώθουμε χαρούμενοι, δώσαμε κι άλλη ευχαρίστηση στον κόσμο μας! Στενοχωρηθήκαμε πάντως που δεν βάλαμε και 200!».

Για τα παράπονα του Εθνικού, ο Τσάπας θέλησε να ξεκαθαρίσει τα εξής: «Ακούμε για φερ πλέι. Τι σημαίνει φερ πλέι; Πάνω σε τι; Την παραμονή μάς είχαν πάρει τηλέφωνο και μας είπαν να μη γίνει το ματς γιατί είχαν 6 άρρωστους παίκτες. Εμείς δεν το δεχτήκαμε. Αν έρχονταν και βλέπαμε ότι όντως δεν μπορούσαν να κατεβάσουν ομάδα, τότε θα δεχόμασταν να αναβληθεί το ματς. Όμως είδαμε ότι έπαιξαν όλοι. Ό,τι έγινε δεν είχε να κάνει με κόντρα Ιωνικού – Εθνικού. Αυτά είναι οπαδικά. Εμείς σε όλα τα ματς παίζουμε το ίδιο. Δεν βλέπουμε ποιος είναι αντίπαλος. Ο Εθνικός παρατάχθηκε με κανονική ομάδα. Αν δεν μπορεί, τι φταίμε εμείς; Και κάτι άλλο που δεν είδα να γράφεται. Ο Μίχαλος δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο γιατί αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές. Και στην τελική και ο Εθνικός πέτυχε 116 πόντους».

Έτοιμος να παίξει στη φιέστα!

Ο πρόεδρος του Ιωνικού πλέον δεν βλέπει κάποιο άλλο νέο ρεκόρ στον ορίζοντα. Στο μυαλό του τώρα είναι να παίξει στη φιέστα ανόδου! «Το δελτίο βγήκε και είμαι έτοιμος να παίξω! Είναι ένα όνειρό μου, θέλω να το ζήσω κι αυτό!».

Όσο για τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, ο Τσάπας ήταν απόλυτος. «Ο Ιωνικός θα παίξει στην Α1, ΤΕΛΟΣ. Απλά μπορεί να μην είμαι μόνος και να έχω συμπαίκτες. Όλα τα άλλα τα προσπερνώ…».

Ο …Χάρντεν των φτωχών!

Με τον Βαγγέλη Καράμπουλα έχουμε χάσει το μέτρημα! Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος, ανεβάζει ομάδα στην Α1 για 7η φορά στην καριέρα του, ενώ συνολικά έχει πετύχει 9 ανόδους! Αυτή τη φορά έγινε και …Τζέιμς Χάρντεν, σημειώνοντας 61 πόντους! Μιλώντας στο «ΦΩΣ» ο 37χρονος μπόμπερ είπε: «Θέλαμε να κάνουμε το χατίρι στον πρόεδρο. Του αρέσουν τα ρεκόρ και του δώσαμε την ικανοποίηση. Είμαστε ένα παρεάκι τα τελευταία χρόνια, θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα το θυμόμαστε τα επόμενα χρόνια! Πετύχαμε μια επίδοση που δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεραστεί! Θα μείνουμε στην ιστορία! Κυνηγήσαμε και τους 200 αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε οργανωμένη επίθεση στο τέλος και ο Σωτήρης (Κατούφας) ήταν άστοχος. Δεν πειράζει!».

Για τις ενστάσεις του Εθνικού, ο Καράμπουλας σημείωσε: «Για μένα, φερ πλέι είναι να παίζεις κανονικά. Ο Εθνικός αποφάσισε να κατέβει στην Α2 την τελευταία στιγμή. Δεν ήταν ομάδα για Α2, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του Ιωνικού. Όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κέρδιζαν με μεγάλες διαφορές, έλεγε κανείς κάτι; Εμείς είμαστε επαγγελματίες αθλητές, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Γι΄ αυτό άλλωστε πληρωνόμαστε, να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο πρόεδρος ζήτησε κάτι, το κάναμε. Με όλες τις ομάδες εξάλλου φέτος, παίζουμε στο 100%. Είτε απέναντί μας είναι ο Ηρακλής, είτε ο Εθνικός».

Οι 61 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Το προηγούμενο ήταν 40 απ΄ το 2005 (Σπόρτιγκ – ΚΑΟΔ). «Είχα φτάσει τους 40 στο 30΄ αλλά εγώ δεν το ήξερα. Ο κόουτς με είχε αποσύρει στον πάγκο. Ο πρόεδρος μόλις διαπίστωσε ότι είχα 40, ζήτησε να ξαναμπώ. Πέρασα ξανά μέσα στο τελευταίο πεντάλεπτο και πέτυχα άλλους 21 πόντους!».

Θα κλείσει τη σπουδαία καριέρα του στην Α1; «Θεωρώ ότι αντέχω! Αυτή βέβαια είναι δικιά μου γνώμη. Θέλω να παίξω μετά από καιρό και πάλι στην Α1. Θα είναι και το ιδανικό τέλος!».