Τα αντιολυμπιακά «γυαλιά» του Προεστού στην ΕΡΤ

Στη Δημόσια τηλεόραση έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν...

Τα αντιολυμπιακά «γυαλιά» του Προεστού στην  ΕΡΤ

Η τελευταία σημαντική επιτυχία του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ ήταν τη σεζόν 1998 - 99, όταν είχε στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδος.

Έκτοτε, ο δικέφαλος του βορρά αρέσκεται σε κάποιους ημιτελικούς του κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα της χώρας μας την τελευταία δεκαετία οι επιδόσεις του κυμαίνονται από την 3η έως και την 8η θέση.

Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα για τις δυνατότητές του οι οποίες ωστόσο είναι περιορισμένες. Εδώ και χρόνια τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχουν πάψει να είναι ντέρμπι και συνήθως εξελίσσονται σε «περιπάτους» για τους δύο «αιώνιους αντιπάλους» του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, έχει καλή ομάδα, έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και γενικά έχει περισσότερους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Όμως, από τη σεζόν 2011-2012 δεν βλέπει τα Final Four της Euroleague ούτε με το... κιάλι.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Μου έκανε τεράστια εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Προεστού, πρώην προπονητή της Εθνικής Εφήβων και σημερινού τεχνικού συμβούλου της ΕΟΚ, στη δημόσια τηλεόραση, όπου κλήθηκε να σχολιάσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και ανέφερε ότι «πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας μας».

Μάλλον έχει ξεχάσει ότι αν υπάρχει μια ελληνική ομάδα τη δεκαετία που διανύουμε που κρατάει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Ο σύλλογος που το 2012 και το 2013 κατάφερε το μοναδικό back to back που ελληνικής ομάδας της Euroleague, ενώ έχει αγωνιστεί σε δύο ακόμα τελικούς της διοργάνωσης που τους έχασε. Έναν μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης κι έναν μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.