Στο ΟΑΚΑ ένας θα παραμείνει αήττητος

Παναθηναϊκός και Περιστέρι, οι δύο μόνες ομάδες χωρίς ήττα στην Α1 μέχρι στιγμής, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» απόψε (19:00), στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική.

Στο ΟΑΚΑ ένας θα παραμείνει αήττητος

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός έχει ένα ματς λιγότερο, λόγω της αναβολής του αγώνα του με τον Κολοσσό, αλλά το συγκεκριμένο ματς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι κορυφής. Θα σταματήσει ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του το σερί 7-0 του Περιστερίου, στην πρώτη χρονιά από την επάνοδό του στην Α1, στην επιστροφή του πρώην παίκτη και προπονητή των «πρασίνων», Αργύρη Πεδουλάκη;

Φαβορί είναι αδιαμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός, λόγω ποιότητας και έδρας. Η μαχητικότητα του Περιστερίου φέτος και η φήμη του ως «φονέας των γιγάντων», ήδη από την κορυφαία περίοδο στην ιστορία του στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 και μέχρι το 2003, αφήνουν υψηλές πιθανότητες για μία έκπληξη από την ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Στο ΟΑΚΑ, το Περιστέρι θα μεταβεί με ένα νέο πρόσωπο: ο Τζόρνταν Κάλαχαν αποκτήθηκε στη θέση του άτυχου σκόρερ Κίκι Κλαρκ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, εγχειρίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Κάλαχαν, που βρίσκεται στην Αθήνα από την Κυριακή (2/12), θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την κυανοκίτρινη φανέλα απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8-10/12/2018)

Λαύριο-ΠΑΟΚ 64-77

Πανιώνιος-Κολοσσός Ρ. 88-80

Ήφαιστος Λ.-Προμηθέας Π. 82-67

Άρης-ΑΕΚ 77-81

Κύμη-Χολαργός 57-66

Ολυμπιακός-Ρέθυμνο 84-60

Παναθηναϊκός-Περιστέρι (10/12, 19:00)