Καρδίτσα, η νέα δύναμη του μπάσκετ της Θεσσαλίας!

Ο Γιάννης Τζήμας μίλησε στο «ΦΩΣ» για τα όνειρα και τους στόχους του ΑΣΚ

 

Καρδίτσα, η νέα δύναμη του μπάσκετ της Θεσσαλίας!

Η Καρδίτσα «τάραξε τα νερά» με τη μεγάλη νίκη στο Αιγάλεω επί του ισχυρού Διαγόρα Δρυοπιδέων. Η θεσσαλική ομάδα ανέβασε το ρεκόρ της στο 3-1 και βλέπει ψηλά στο νέο πρωτάθλημα της Α2! Στον πάγκο του ΑΣΚ μπορεί να βρίσκεται ο μετρ των ανόδων, Γιάννης Τζήμας (έχει ανεβάσει στην Α1 Ολύμπια Λάρισας, ΓΣΛ, ΑΣ Τρίκαλα, Αίολο Τρικάλων και Καβάλα!) αλλά για την ώρα κανείς στην Καρδίτσα δεν λέει τη λέξη «άνοδο». Θέλοντας να αποφύγουν λάθη που έκαναν άλλες ομάδες, οι άνθρωποι του ΑΣΚ πατούν και με τα δύο πόδια στο έδαφος και προχωρούν με ένα καλά οργανωμένο πλάνο!

Ο Τζήμας μίλησε στο «ΦΩΣ» για τα όνειρα και τους στόχους του ΑΣΚ. «Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Με την οικογένεια Δεληγιάννη μπροστά, η Καρδίτσα φέρνει κάτι φρέσκο. Το μπάτζετ μας είναι μαζεμένο, λογικό, και στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη για κάτι παραπάνω. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Σταδιακά η ομάδα οργανώνεται σε όλους τους τομείς και το πιο σημαντικό είναι πως σ΄ αυτή την προσπάθεια συμμετέχει ενεργά ο κόσμος. Φέτος διατέθηκαν 400 διαρκείας, το γήπεδο γεμίζει σε κάθε ματς και ο κόσμος βοηθάει όπως μπορεί. Το υπάρχον κλειστό δεν μας χωράει πλέον και ελπίζουμε τη νέα χρονιά να μπούμε στο νέο γήπεδο της περιοχής, χωρητικότητας 2500 θέσεων».

Για τη μεγάλη νίκη του Σαββάτου, ο Λαρισαίος τεχνικός είπε: «Ήταν μια μεγάλη νίκη απ΄ όλες τις απόψεις. Τόσο βαθμολογικής όσο και με του τρόπου που ήρθε. Γυρίσαμε από το -17. Έχοντας δεχτεί 49 πόντους στο ημίχρονο, μιλήσαμε στα αποδυτήρια και αλλάξαμε κάποια πράγματα. Δυναμώσαμε την άμυνα πάνω στον Μαχαίρα αλλά και στους Κόκκαλη, Νίκου, και παίξαμε αλλιώς στην επίθεση, βάζοντας 30 πόντους στην τελευταία περίοδο. Δεν είχαμε άγχος και το εκμεταλλευτήκαμε αυτό. Ήταν μια μεγάλη νίκη αν σκεφτούμε το μπάτζετ και το ρόστερ του Διαγόρα. Το θεωρώ απ΄ τα τρία ισχυρότερα της κατηγορίας μαζί με του Ιωνικού και του Ηρακλή. Δεν πετάμε πάντως στα σύννεφα και συνεχίζουμε προσγειωμένοι. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι σκληρό, τη μια μέρα είσαι στα πλέι οφ και την άλλη στα πλέι άουτ».

Για το μπάσκετ της Θεσσαλίας, ο Τζήμας ανέφερε: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος με τη διάλυση της ομάδας των Τρικάλων. Το μπάσκετ της Λάρισας είναι σε κρίση, με τον Ερμή Αγιάς να κάνει τη δική του προσπάθεια, ο Βόλος είναι βαλτωμένος στις μικρότερες κατηγορίες. Δεν το λέω γιατί τώρα είμαι εδώ, αλλά η πρόταση της Καρδίτσας είναι αυτή τη στιγμή η πιο ελκυστική».

Τέλος, τον ρωτήσαμε για τον Γιάννη Μπουρούση. «Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται μακριά, στην Κίνα, είναι κοντά στην ομάδα, έχει επικοινωνία με τον σύλλογο. Δώσαμε και ένα φιλικό με την ομάδα του όταν ήταν εδώ. Όνειρο των φιλάθλων είναι να τον δουν με τη φανέλα της Καρδίτσας. Έχει εκδηλώσει και ο ίδιος αυτή την επιθυμία. Θα φανεί στο μέλλον!».