ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 64-73: Με οδηγό τη Γκούσταφσον στους «8» του Κυπέλλου

Η Γκούσταφσον ήταν εξαιρετική, ο Ολυμπιακος αντέδρασε στο φινάλε και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 74-63 επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 64-73: Με οδηγό τη Γκούσταφσον στους «8» του Κυπέλλου

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Γκούσταφσον, η οποία σημείωσε 30 πόντους και κατέβασε 14 ριμπάουντ, οι νταμπλούχες Ελλάδας νίκησαν με 73-64 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο νοκ άουτ ματς των «16» του θεσμού, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Οι «ερυθρόλευκες» πρωταθλήτριες, που αγωνίστηκαν χωρίς τις Αγιούσο και Δίελα κόντρα στις «ασπρόμαυρες», ήταν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όμως αντέδρασαν στο δεύτερο και πέτυχαν το στόχο τους, τη νίκη-πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός περιμένει πλέον τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Εύνικος.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 44-39, 54-54, 64-73

Διαιτητές: Συμεωνίδης-Τσολάκος-Τσάνταλη

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιολέογλου, Θεοδώρου 2, Στεφανάκη, Κατσαμούρη 6, Κιλαζίδου 11, Ουίλιαμς 14, Γουίλσον 6, Καρλάφτη 12(2), Κολλάτου 13(1).

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Σταμολάμπρου 13(1), Σταμάτη 10(2), Σπυριδοπούλου 2, Σύρρα, Γκούσταφσον 30, Νικολοπούλου 9, Σουκ 4, Στραουτμάνε 5(1).

Δηλώσεις:

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Βελτιώσαμε την άμυνα μας στο δεύτερο ημίχρονου του αγώνα και αυτό μας επέτρεψε να αλλάξουμε όλο το ρυθμό στο παιχνίδι».

Μέγκαν Γκούσταφσον: «Αυτή η ομάδα μας πίεσε πολύ σκληρά σήμερα. Η άμυνά μας δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, οπότε έπρεπε να συσπειρωθούμε στο δεύτερο, για να το ξεπεράσουμε. Βρίσκομαι εδώ, στην Ελλάδα, από την περασμένη εβδομάδα, οπότε ακόμα προσπαθώ να μάθω το σύστημα και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας μας, όμως οι συμπαίκτριες μου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και με βοήθησαν πάρα πολύ σήμερα».