Σφαιρόπουλος: «Να μάθουμε πώς να κερδίζουμε κλειστά παιχνίδια»

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλο μετά την ήττα της Μακάμπι από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ (83-84).

Σφαιρόπουλος: «Να μάθουμε πώς να κερδίζουμε κλειστά παιχνίδια»

Με ήττα ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου γνώρισε την ήττα από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ με 83-84 και έτσι έχασε την ευκαιρία να σηκώσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Σούπερ Καπ Ισραήλ.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην έλλειψη συγκέντρωσης, ενώ τόνισε ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, υπογραμμίζοντας πάντως πως οι παίκτες πρέπει να μάθουν να κερδίζουν κλειστά ματς:

«Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ. Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερο μπάσκετ, πετύχαμε εύκολους πόντους και ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα ντέρμπι και οι δύο ομάδες πάλεψαν.

Κατά τη γνώμη μου το καθοριστικό σημείο ήταν όταν προηγηθήκαμε με 7 πόντους και τους επιτρέψαμε να σκοράρουν εύκολους πόντους. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα και αυτό μας πλήγωσε. Επέστρεψαν και στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Είναι η αρχή της σεζόν. Θέλω να συγχαρώ την Χάποελ Ιερουσαλήμ για τη νίκη. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να κερδίσουμε κλειστά παιχνίδια».