Πρίφτης: «Τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού έκαναν την διαφορά»

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ κόντρα στην Ούνικς, τα οποία και στοίχησαν στην ομάδα του για να φτάσει στη νίκη. 

Πρίφτης: «Τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού έκαναν την διαφορά»

Η Ούνικς Καζάν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πρίφτης, στάθηκε στο γεγονός πως οι Πειραιώτες πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ στο ματς, τα οποία και έκαναν την διαφορά στο παιχνίδι: «Ευχαριστώ την ΤΣΣΚΑ που για δεύτερη συνεχή χρονιά μας καλεί σε αυτό το πολύ ξεχωριστό τουρνουά. Είναι χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να είμαστε εδώ για να τιμήσουμε μια σπουδαία προσωπικότητα του ρωσικού, αλλά και συνολικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αναφορικά με τον αγώνα, είμαστε μόλις έναν μήνα και κάτι μαζί και συνεχίσουμε την δουλειά.

Υπάρχει μια διαδικασία και σε αυτή την διαδικασία συμπεριλαμβάνονται όλα αυτά τα φιλικά ματς που μας δίνουν την ευκαιρία να τεστάρουμε τους εαυτούς μας κόντρα σε καλούς αντιπάλους. Είναι καλό το ότι παίξαμε ένα τόσο ‘κλειστό’ παιχνίδι για την βελτίωσή μας και την πρόοδό μας. Είναι κακό το ότι το χάσαμε στο τέλος. Μικρές λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως πάνω από όλα το πρόβλημα για εμάς στο δεύτερο μέρος ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού.

Έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα τη ζώνη των ριμπάουντ και επίσης υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που εκτελέσαμε, ειδικά στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Είχαμε κάποιες καλές επιθετικές συνεργασίες, επιχειρήσαμε κάποια ανοικτά σουτ και τα χάσαμε όλα. Και αυτό έγινε σε συνεχόμενες κατοχές. Αυτό μας πλήγωσε και επηρέασε την ψυχολογία μας. Την ίδια στιγμή χαλαρώσαμε στην άμυνα, κάτι που είναι απαράδεκτο. Έχουμε ένα ακόμη αγώνα αύριο και θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε με ενέργεια».

Κάποια στιγμή ο κόουτς Μπλατ αστειεύτηκε με τον κόουτς Πρίφτη για τα ποσοστά των ομάδων στα τρίποντα και του είπε: «Κόουτς θέλω την άποψή σου. Είναι καλή άμυνα ή κακά σουτ; Τι νομίζεις;