Ο Βασιλειάδης βγαίνει μπροστά για να σωθεί ο Ολυμπιακός, εν αναμονή του ΑΣΕΑΔ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του fosonline.gr, ο Γιώργος Βασιλειάδης αναμένει τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ και εφόσον δικαιωθεί ο Ολυμπιακός, σε συνεννόηση πάντα με την ΕΟΚ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για τροπολογία στο ελληνικό μπάσκετ. 

Ο Βασιλειάδης βγαίνει μπροστά για να σωθεί ο Ολυμπιακός, εν αναμονή του ΑΣΕΑΔ

Το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε απάθεια στην μεγαλύτερη κρίση που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, σιγά-σιγά βγαίνουν στην φόρα οι παρανομίες σε ΚΕΔ/ΕΟΚ και ο υφυπουργός Αθλητισμού αντιλαμβάνεται πως υπάρχει ένα "σάπιο" σύστημα στον χώρο, το οποίο θα πρέπει να γκρεμιστεί.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, στις προσφυγές που έχει καταθέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, τόσο για την παράνομη κλήρωση της ΚΕΔ την τελευταία αγωνιστική, όσο και για την παράτυπη επικύρωση της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr, εφόσον δικαιωθούν οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ (το πιθανότερο σενάριο), και γίνει εμφανές πως υπάρχουν παρανομίες και παρατυπίες σε ΕΟΚ/ΚΕΔ, σε συνεννόηση πάντα με την Ομοσπονδία (έχοντας την συγκατάθεση της ΕΟΚ), είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικής τροπολογίας, η οποία θα αναφέρει να μην υποβιβαστεί κανείς για την ερχόμενη σεζόν.

Οι ατάκες του Βασιλειάδη

Είναι γεγονός πως ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε αρκετές προσπάθειες ώστε να δώσει λύσεις στη κρίση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό μπάσκετ τους τελευταίους μήνες. Η "χρυσή τομή" δεν βρέθηκε και ακολούθως έπαψε να ασχολείται, ρίχνοντας ξεκάθαρα τα... βέλη του στον πρόεδρο της ΕΟΚ, σχολιάζοντας τα εξής: «Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να εξομαλύνει την κατάσταση. Δεν έχει κάνει τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δίκιο ο Ολυμπιακός. Όμως υπάρχει ένα κλίμα και εκείνος κρύβεται, δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος».

Το ελληνικό μπάσκετ, όμως, πλέον οδεύει προς τον... γκρεμό, ύστερα και από την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει να παίξει (ξανά) κόντρα στον Παναθηναϊκό, γεγονός που φέρνει τον υποβιβασμό του στην δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η αποχώρηση του λαοφιλέστερου συλλόγου από το πρωτάθλημα της Α1 υποβαθμίζει το προϊόν και το μπάσκετ οδεύει στη διάλυση.

O Γιώργος Βασιλειάδης, βέβαια, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το παρασκήνιο που υπάρχει στην ΚΕΔ/ΕΟΚ και είναι απόλυτα ενήμερος για τα... παρατράγουδα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ομοσπονδία. Άλλωστε, έχει πάρει και θέση για τον χώρο της διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ, σχολιάζοντας τα εξής: «Υπάρχουν παράπονα, φωνές και σκιές. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία πρέπει να φύγουν οι σκιές. Η ομοσπονδία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει οτιδήποτε». Bλέπετε αλλαγές στην ΕΟΚ και στην ΚΕΔ; Καμία απολύτως, λες και δεν υπάρχει πρόβλημα...

Βλέπει τα "αυτογκόλ" της ΕΟΚ

Στην Ομοσπονδία, βέβαια, συνεχίζουν να βάζουν... αυτογκόλ, εκθέτοντας τους εαυτούς τους. Βλέπετε, όταν έχεις κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, με τις παρατυπίες να μην έχουν τελειωμό, δεν είναι εύκολο να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα; Η πρόσφατη δήλωση του Στέλιου Συμεωνίδη!

Ενώ τα πρακτικά αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν "παρών" στην κλήρωση για την τελευταία αγωνιστική (με την υπογραφή του να απουσιάζει), εκείνος βγήκε και δήλωσε πως υπέγραψε δύο μέρες μετά (έλα όμως που δεν βγαίνουν οι μέρες, καθώς για τουλάχιστον 13 μέρες στο χαρτί δεν υπήρχε η υπογραφή του), τονίζοντας μάλιστα πως ήταν απών από την κλήρωση, καθώς βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη! Δηλαδή, ο άνθρωπος επιβεβαιώνει με ακόμη πιο ισχυρό τρόπο την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός πως η κλήρωση της ΚΕΔ ήταν παράνομη!