Η Ρεάλ Μαδρίτης «τραβάει» το σχοινί με την ομοσπονδία της Ισπανίας

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η απόφαση των διαιτητών να μετρήσουν το νικητήριο καλάθι του Τόμιτς στον τελικό του Ισπανικού κυπέλλου είναι ακατανόητη, εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης «τραβάει» το σχοινί με την ομοσπονδία της Ισπανίας

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ηττήθηκαν στην παράταση από την Μπαρτσελόνα με καλάθι του Τόμιτς που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς η μπάλα είχε βρει στο στεφάνι πριν την κόψει ο Ράντολφ, ενώ οι διαιτητές είδαν... ταμπλό, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην ομάδα της Μαδρίτης.

Η διοίκηση της Ρεάλ κάνει σκέψεις μέχρι και για αποχώρηση από το ισπανικό πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνεχίζει να μελετά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις τοποθετήσεις που εξέδωσαν οι Διαιτητές και η Ομοσπονδία, σε σχέση με όσα συνέβησαν χθες στον τελικό του Copa del Rey, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δηλώσει ότι οι εξηγήσεις και οι εκτιμήσεις που αναφέρονται σε αμφότερες τις ανακοινώσεις είναι λυπηρές, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των γεγονότων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατανοεί τα ανθρώπινα λάθη που μπορεί να γίνουν σε οποιοδήποτε άθλημα, αλλά απαιτεί μια σαφή απάντηση σε αυτό που συνέβη σ’ ένα παιχνίδι που οι τρεις διαιτητές είδαν το instant replay και η απόφαση που πήραν είναι αντίθετη με εκείνη που θα έπρεπε βάσει κανονισμού, παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές είδαν τις εικόνες που έδειχνε και η τηλεόραση και που όλοι είδαν τι είχε συμβεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίζεται την ύπαρξη τεχνολογίας για τη βελτίωση της διαιτησίας, της δικαιοσύνης και της καθαρότητας στον αθλητισμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατανοήσει την μη εφαρμογή του κανονισμού που στην προκειμένη περίπτωση έχει γίνει από τρεις επαγγελματίες διαιτητές στην καθοριστική φάση του τελικού. Σας καλούμε να εξετάσετε όλες τις εικόνες που ήταν κι εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δηλώσεις όσο και την έλλειψη συγκεκριμένων απαντήσεων γι’ αυτή την ακατανόητη απόφαση των διαιτητών, η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να μελετά τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν ενόψει της τεράστιας σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν».