ΠΑΟΚ: Χαλαρό πρόγραμμα ενόψει Φρίμπουργκ ο Σχίζας

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την Φρίμπουργκ, με τον Σταύρο να συνεχίζει το χαλαρό του πρόγραμμα, καθώς εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. 

ΠΑΟΚ: Χαλαρό πρόγραμμα ενόψει Φρίμπουργκ ο Σχίζας

Με τον Σταύρο Σχίζα να κινείται σε χαλαρό πρόγραμμα, εξαιτίας ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούν, εσχάτως, στο γόνατο, ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή, εντός έδρας, αναμέτρηση, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τη Φρίμπουργκ, ο ΠΑΟΚ (19.30).

Η κατάσταση του γκαρντ/φόργουορντ του «Δικεφάλου» δεν εμπνέει ανησυχία και φαίνεται πως δε θα απουσιάσει από το αγωνιστικό πλάνο του Ηλία Παπαθεοδώρου για το ματς με τους Ελβετούς, το οποίο ο Ελληνας τεχνικός, μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου, χαρακτήρισε «Σημαντικό», διότι: «Το έχουμε στο γήπεδό μας, θέλουμε να συνεχίσουμε το μικρό σερί νικών που έχουμε ξεκινήσει και να επιβεβαιώσουμε, για ένα ακόμα παιχνίδι, την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Πρόσθεσε ο Παπαθεοδώρου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι παίζουμε με μια ομάδα, η οποία μπορεί να μην προέρχεται από μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ, αλλά όποιος την υποτίμησε το πλήρωσε πολύ ακριβά. Στα προκριματικά απέκλεισε την Aβτοντορ, μια ομάδα από την VTB League και τη Σακάρια, από το πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί πνευματικά και να κάνουμε μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που έχει 5 Αμερικανούς, αν συμπεριλάβουμε και την τελευταία χρονικά απόκτηση ενός παίκτη πριν από 2-3 μέρες. Έχει προπονητή από τη Σερβία, έχει έντονες επιρροές από το γαλλικό πρωτάθλημα. Συνολικά, είναι μια ομάδα που επιτίθεται οργανωμένα, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και έχει καλούς παίκτες με ατομικά χαρακτηριστικά».

Ερωτηθείς για τον Απόλλωνα Τσόχλα, που αρχίζει σταδιακά να συμμετέχει σε μέρος των προπονήσεων της ομάδας, μετά τον περυσινό σοβαρό τραυματισμό του, απάντησε: «Νομίζω ότι έχει μπει στο τελικό στάδιο για την επιστροφή του.

Θεωρώ ότι μετά τη διακοπή, για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, θα είναι 100% μαζί μας, έτοιμος να προσφέρει και να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας. Μπορεί να προσφέρει τα πράγματα που έδινε όλα αυτά τα χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ. Ηρεμία, σιγουριά, σοβαρότητα. Είναι ένα παιδί που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ, οπότε είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσει και θα μας φανεί χρήσιμος στην πορεία της σεζόν».