Oλυμπιακός: Κυρίαρχος!

Ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα ιστορικό triple-crown, έκανε καλή αρχή στη σεζόν και τα καλύτερα έρχονται, για μία ομάδα που θα επιδιώξει να παίξει σύγχρονο μπάσκετ. 

Oλυμπιακός: Κυρίαρχος!

Καμία αντίρρηση πως το Super-Cup δεν είναι μεγάλη διοργάνωση, αλλά ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ δεν έχει την πολυτέλεια να χαραμίζει τίτλους. Ήταν ήδη για έξι σεζόν στεγνός από τρόπαια και μέσα στο 2022 έχει ήδη κατακτήσει τρεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super-Cup, ενώ παράλληλα έγραψε και ιστορία ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Έγινε ο προπονητής που έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια με τους Πειραιώτες. Ευρωπαϊκό, Διηπειρωτικό, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, τώρα και το Super-Cup. Ύστερα και από την περασμένη έξοχη σεζόν, είναι φανερό πως από τον Έλληνα τεχνικό έχει φύγει ένα βάρος από πάνω του. Πλέον, λειτουργεί περισσότερο ελεύθερα, με υψηλότερο βαθμό σιγουριάς και με μεγαλύτερη ηρεμία. Όχι μόνο στον πάγκο της ομάδας και στους αγώνες, αλλά ακόμη και στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, συνέχισε το αήττητο σερί του από τα φιλικά ματς, καθώς μετά τον Προμηθέα, νίκησε και τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας στον τελικό το τρόπαιο. Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί και θεαματικοί σε διάρκεια, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Ήταν κάπως νευρικοί στην εκτέλεση, γεγονός που έφερε και το ματς να κινηθεί σε χαμηλό σκορ. Η άμυνα των ερυθρολεύκων έκανε τη διαφορά στο δεύτερη ημίχρονο, καθώς κατάφεραν να κρατήσουν το «τριφύλλι» μόνο στους 18 πόντους.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς το νικηφόρο σερί τους έφτασε στο 8-0, έχοντας κερδίσει τους «πράσινους» σε κάθε γήπεδο. Στο ΣΕΦ, στο ΟΑΚΑ, στην Κρήτη, στη Ρόδο, σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον... αέρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους, με την επιστροφή τους στις εγχώριες διοργανώσεις να είναι κυριαρχική!

Ο Ολυμπιακός φέτος θα επιδιώξει να παίξει ένα σύγχρονο μπάσκετ. Δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα. Η ομάδα λειτουργεί με υψηλές ταχύτητες, τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στην σκέψη. Υπάρχουν αυτοματισμοί, συνεργασίες, οι παίκτες ψάχνουν την έξτρα πάσα και υπάρχουν στιγμές που... χάνεις τη μπάλα. Υπάρχει διάθεση για γρήγορα πόδια, για καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, με τους παίκτες να έχουν καλές αποστάσεις στο γρήγορο τρανζίσιον. Οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να ποντάρουν και στο αξιόπιστο τρίποντο από την περιφέρεια, αν και στον τελικό (7/29τρ) έχασαν αρκετά σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Τόσο ο Τόμας Ουόκαπ, όσο και ο Μουσταφά Φαλ, δείχνουν ξεκάθαρα πως φέτος αισθάνονται ακόμη πιο άνετα στην ομάδα, ξεδιπλώνοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά τα ταλέντα τους στο παρκέ. Ο Άλεκ Πίτερς πήγε... σβηστός στον τελικό, αλλά είναι σπουδαία μεταγραφή και πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να τον έχει για αλλαγή του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ θα μπορούσε να ήταν βασικό «4άρι» σχεδόν στις μισές ομάδες της Ευρωλίγκας. Και επειδή ακριβώς έχει ποιότητα, θεωρείται σίγουρο πως θα τον δούμε να παίζει και μαζί με τον Βούλγαρο στο ίδιο σχήμα, στις θέσεις «3» και «4».

Ο Αιζάια Κάνααν έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό με δύο σερί τρίποντα στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια κινήθηκε σε... ρηχά νερά. Θέλει ακόμη χρόνο ώστε να προσαρμοστεί, επιβάλλεται να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, με την ομάδα να τον έχει ανάγκη για τη συνέχεια της σεζόν. Ακόμη δεν είναι αυτός που όλοι θέλουν και περιμένουν, αλλά είναι παίκτης που αν βρει ρυθμό μπορεί να «εκτελέσει» την κάθε αντίπαλη άμυνα με το καλό του σουτ. Ο Τζόελ Μπολομπόι δείχνει να έχει βρει άριστη επικοινωνία με τον Κώστα Σλούκα, με τον Έλληνα γκαρντ να δίνε συνεχώς πάσες πάρε-βάλε στον Ουκρανό σέντερ, ο οποίος είναι συνεπής σε ριμπάουντ και καλάθια πάνω από τη στεφάνη.

Ο Ολυμπιακός βαδίζει σε καλό δρόμο, διαθέτει βασικό κορμό, χημεία, ομοιογένεια, ένα γεμάτο και ευέλικτο ρόστερ, στοιχεία που θα του δώσουν προβάδισμα, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχει δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, αλλά οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στην Ισπανία για τη νίκη στο ξεκίνημα της νέας EuroLeague.

Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά, αλλά και δείχνουν το ήθος, τη νοοτροπία, αλλά και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Ο Κώστας Παπανικολάου, για πρώτη του φορά ως αρχηγός του Ολυμπιακού, πήρε το τρόπαιο στα χέρια του και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να το δώσει στον τιμ-μάνατζερ της ομάδας, Χρήστο Μπαφέ, ο οποίος πριν λίγους μήνες πέρασε μεγάλες φορτούνες. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο συγκεκριμένος τίτλους του αφιερώνεται. Όπως και όλη η φετινή σεζόν.