Που θα σκάσει η βόμβα Μπιέλιτσα

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αγνόησε το καλό συμβόλαιο που είχε με τους Σίξερς στο ΝΒΑ κι επιστρέφει στην Ευρώπη όπου αρκετές ομάδες τον ορέγονται...

Που θα σκάσει η βόμβα Μπιέλιτσα

Ύστερα από τρία χρόνια στο ΝΒΑ, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα επιστρέφει στην Ευρώπη! Ο 30χρονος Σέρβος διεθνής φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο "3", όσο και στο "4", έμεινε ελεύθερος από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Οι Σίξερς τον προσέγγισαν, του έκαναν πρόταση, αλλά ο αθλητής τους απάντησε αρνητικά (είχε προσφορά για πάνω από 4.000.000 ευρώ ετησίως), τονίζοντας στη Φιλαντέλφια (η οποία είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ανατολή) πως έχει πάρει απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα είχε αναδειχθεί σε MVP της EuroLeague την σεζόν 2014-2015, φορώντας την φανέλα της Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν πάει στο ΝΒΑ. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε Μπασκόνια (2010-13) και Ερυθρό Αστέρα (2008-2010). Στη σεζόν που τέλειωσε με τη Μινεσότα, είχε μέσο όρο 6.8 πόντους και 4.1 ριμπάουντ, σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Στην Ευρώπη λίγες ομάδες μπορούν να καλύψουν τις φιλοδοξίες και το κασέ του Σέρβου. Ποια θα είναι η τυχερή; Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για πάουερ-φόργουορντ, ενώ και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να ενισχύσει το ρόστερ του με αθλητή που θα παίζει είτε στο "3", είτε στο "4", έχοντας ξεχωρίσει βέβαια την περίπτωση του Γιάνις Τίμα.

Για φόργουορντ κοιτάζει στην αγορά και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. H Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει γεμάτη στα φόργουορντ (Ράντολφ, Ρέγιες, Τέιλορ, Ρούντι) όπως και η Φενέρμπαχτσε (Μέλι, Ντατόμε, Κάλινιτς, Γκούντουριτς), ενώ η Εφές θέλει να ενισχύσει δυναμικά το ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν. Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, έδωσε τα... ρέστα της για την απόκτηση του Κρις Σίνγκλετον για το "4", έχοντας παράλληλα στην ομάδα της τους Οριόλα και Κλαβέρ.

Η Μπασκόνια είχε τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στο παρελθόν στο ρόστερ της. Οι Βάσκοι έχουν υψηλές φιλοδοξίες ενόψει της νέας σεζόν, καθώς θέλουν στο ερχόμενο Final Four το οποίο και θα διεξαχθεί στο γήπεδο τους. Παράλληλα, κάνουν σκέψεις να αφήσουν ελεύθερο τον Γιάνις Τίμα και αυτόματα δημιουργούν χώρο στα φόργουορντ.