A2: Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός Β' για την άνοδο στην Basket League!

Ο Ολυμπιακός Β’ πέρασε από το Μαρούσι (94-96) και σήμερα (17:00) θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της αγωνιστικής τον Απόλλωνα στην Πάτρα στην αυλαία της Α2.

A2: Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός Β' για την άνοδο στην Basket League!

Με νίκη οι Πειραιώτες παίρνουν την άνοδο, αλλά παραμένουν ζωντανοί και στο ενδεχόμενο ήττας. Ο κόουτς Τσαλδάρης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Θα υπάρχει πίεση, ένα μεγάλο «πρέπει» και έχει προετοιμάσει αναλόγως τους παίκτες του για να πετύχουν τον στόχο τους. Ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει από τον νεαρό Αλέξανδρο Νικολαΐδη να ηγηθεί της προσπάθειας, όπως έκανε περίτρανα (21 πόντοι, 6 ασίστ) και απέναντι στο Μαρούσι.

Live Streaming: Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός Β΄ (17:00)

Νίκη με +4 και... πρωταθλητής ο Απόλλων

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Απόλλωνα έτσι ώστε με νίκη επί του Ολυμπιακού Β’ με 4 και πάνω πόντους διαφορά να αναδειχθεί πρωταθλητής στην Α2 και να επιστρέψει πανηγυρικά μετά από πέντε χρόνια στα μεγάλα σαλόνια. Οι «μελανόλευκοι» υποδέχονται σήμερα τους Πειραιώτες στον «τελικό των τελικών» στο φινάλε του β’ γύρου και είναι πανέτοιμοι να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα (έστω και με εξαιρετικά περιορισμένη παρουσία φίλων στις εξέδρες) για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την αποστολή τους.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα ολοκλήρωσαν χθες το απόγευμα και τυπικά την προετοιμασία τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με τον Πατρινό τεχνικό και τους συνεργάτες του να επιχειρούν όλες τις τελευταίες ημέρες να τους διώξουν το άγχος και την πίεση που υπάρχει. Στον Απόλλωνα δεν στέκονται στο πολυπόθητο +4, θέλοντας από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο παρκέ, να βγάλουν το γνωστό πολύ καλό τους πρόσωπο, ειδικά στην άμυνα, κι όπως λένε «μετά όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν φυσιολογικά».

Σκηνικό γιορτής εκτός Περιβόλας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει λάβει τα δικά της προληπτικά μέτρα έτσι ώστε όλα σήμερα να εξελιχθούν ομαλά, όπως άλλωστε έχει συμβεί από την αρχή της σεζόν, «τσεκάροντας» τον καθένα που θα επιχειρήσει να μπει στο γήπεδο. Πάντως οι φίλοι του Απόλλωνα «ζουν και αναπνέουν» για το μεγάλο παιχνίδι και ετοιμάζουν το δικό τους σκηνικό φιέστας εκτός Περιβόλας, με την πεποίθηση ότι τα πάντα θα εξελιχθούν κατ’ ευχήν στο παρκέ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν υπήρχε το απαγορευτικό λόγω κορονοϊού, δεν θα έπεφτε καρφίτσα πολύ πριν από το τζάμπολ σήμερα στις εξέδρες, με βάση το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει όλες τις προηγούμενες ημέρες στους «μελανόλευκους» φίλους της ομάδας για το πώς θα πετύχουν να «τρυπώσουν» στην Περιβόλα για να ζήσουν τις πολύ μεγάλες στιγμές επιστροφής του Απόλλωνα στην Α1. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν στο αγωνιστικό 40λεπτο, θεωρείται βέβαιο ότι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα θα στηθεί ο κλασικός γύρος θριάμβου εκτός παρκέ και στον χώρο του κυλικείου της Περιβόλας.

Πουλιανίτης: Η καρδιά θα μιλήσει...

Ένας από τους τρεις διψήφιους σκόρερ του Απόλλωνα στην Καρδίτσα ήταν ο Στέλιος Πουλιανίτης που ενόψει του σημερινού «τελικού» με τον Ολυμπιακό Β’ δεν έκρυψε τα λόγια του μιλώντας στο «ΦΩΣ»: «Θα είναι ένα άλλο παιχνίδι στην έδρα μας κι αυτό είναι ένα ελαφρύ προβάδισμα που καλούμαστε να αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι πολύ καλή ομάδα, θα χρειαστεί να παίξουμε ακόμη καλύτερα, είναι από τα ματς εκείνα στα οποία θα μετρήσει κύρια ποιος θα το θέλει περισσότερο και η καρδιά την οποία θα χρειαστεί να καταθέσουμε στο παρκέ».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός Β’ 35 (16-3)
  2. Απόλλων Π. 34 (15-4)
  3. Ελευθερούπολη 32 (13-6)
  4. Μαρούσι 31 (12-7)
  5. Πανερυθραϊκός 30 (11-8)
  6. Παγκράτι 29 (10-9)
  7. Αμύντας 29 (10-9)
  8. Καρδίτσα 29 (10-9)

* Ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας στην Α1 και οι επόμενοι τέσσερις θα παίξουν στα πλέι οφ για ένα ακόμη εισιτήριο ανόδου

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Π. – Ολυμπιακός Β’

Πανερυθραϊκός – Αμύντας

Παγκράτι – Μαρούσι

Καρδίτσα – Ελευθερούπολη