Σκουρτόπουλος: "Ο Γιάννης θα είναι τον Σεπτέμβριο με την Εθνική"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρέθηκε στις πρώτες κλήσεις της Εθνικής, αλλά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εξήγησε πως ο αθλητής θα είναι τον Σεπτέμβριο με την ελληνική ομάδα. 

Σκουρτόπουλος: "Ο Γιάννης θα είναι τον Σεπτέμβριο με την Εθνική"

Στις πρώτες κλήσεις της Εθνικής δεν βρίσκεται το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, όμως, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μιλώντας στον SPOR-FM 94,6, εξέφρασε την σιγουριά του πως ο σούπερ-σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα δώσει κανονικά το "παρών" τον Σεπτέμβρη.

Για το πόσο δύσκολη είναι η επιλογή στην Εθνική ομάδα: «Είμαστε σε μία ιδιόμορφη κατάσταση και η επιλογή δεν γίνεται σε νορμάλ συνθήκες. Τον χειμώνα υπήρξε μεγάλη κόντρα και θα συνεχιστεί. Υπάρχει το θέμα του ΝΒΑ και των παιδιών που παίζουν εκεί, όπου έχουν τα ανάλογα προβλήματά τους. Μετά είναι τα παιδιά στην ελληνική λίγκα. Ενεργοποιήθηκαν αρκετοί και προσπαθούμε να επιλέξουμε τον πιο έτοιμο και πιο δυνατό. Τώρα που διευρύναμε τη βάση και έδειξαν πολλά παιδιά ότι μπορούν να ανταποκριθούν, είναι πιο δύσκολο. Προσπαθήσαμε να πάμε στην πεπατημένη, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα πάνε καλά και πιστεύω θα πάνε ακόμη καλύτερα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο παγκόσμιο με το καλύτερο ρόστερ».

Για το αν είναι πιο δύσκολη η επιλογή των διεθνών ή το ταίριασμα: «Αυτό είναι το δύσκολο στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να γίνει μία ομάδα που θα έχει αρχή και τέλος. Υπάρχουν πολλά ονόματα και στις ίδιες θέσεις. Δεν μπορείς να πας με πέντε σέντερ, γιατί δεν βγαίνει ομάδα έτσι. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, αλλά πρέπει να γίνει μία ομάδα που να έχει χημεία για να φέρει εις πέρας την αποστολή της».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι μία 24άδα που δηλώθηκε στη FIBA και θα μετά θα γίνει η επιλογή της 15άδας. Με τον Γιάννη είμαστε σε επαφή και με τους εκπροσώπους τους, όπως και με τους Πρίντεζη και Παπαγιάννη. Αλλά, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει τώρα. Το κοιτάμε για Σεπτέμβρη. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Γιάννη και τον περιμένουμε τον Σεπτέμβριο, όπως και τον Πρίντεζη και τον Παπαγιάννη. Φέτος, πήγαν κάπως περίεργα τα πράγματα για τον Παπαγιάννη, αλλά πιστεύω ότι μετά το Summer League του ΝΒΑ, θα είναι στη διάθεση της ομάδας. Ο Πρίντεζης ξέρουμε όλοι ότι έχει καταπονηθεί πολύ. Έχουμε κάνει συζητήσεις και θέλει να συμμετάσχει. Εμείς πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι ξεκουραστεί και να ηρεμήσει. Το Σεπτέμβριο να είναι υγιής και έτοιμος για την ομάδα. Ο Γιάννης πρέπει να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει το πόδι του. Ήταν πολύ κουραστική χρονιά για εκείνον. Να ετοιμαστεί και το Σεπτέμβριο θα είναι υγιής και έτοιμος. Και ο Γιάννης το θέλει πολύ».