Μία νέα ομάδα θέλει να μπει στη Formula 1

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία μίας νέας ομάδας που σκοπεύει  να λάβει μέρος από το 2021 στο πρωτάθλημα της Formula 1. 

Μία νέα ομάδα θέλει να μπει στη Formula 1

Η Formula 1 φιλοδοξεί, ότι με τους νέους κανονισμούς από το 2021 θα προσελκύσει νέες ομάδες στο άθλημα ώστε να εμπλουτιστεί το πρωτάθλημα. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν φήμες, πως υπάρχει μία πρώτη υποψήφια και πιο συγκεκριμένα μία ομάδα ονόματι Panthera Team Asia F1.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «RaceFans», η νέα ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται με στόχο τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021. Μάλιστα, φέρεται να έχει προχωρήσει στην στελέχωση ορισμένων θέσεων με έμπειρους γνώστες της Formula 1, ορισμένοι από τους οποίους δεσμεύονται ακόμη με συμβόλαιο με άλλες ομάδες.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαρρεύσει δύο ονόματα, αυτό του πρώην διευθυντή της ομάδας SMP Racing, Μπέντζαμιν Ντουράν και αυτό του Τιμ Μάιλν, που θα αναλάβει υπεύθυνος αεροδυναμικής και κατά το παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Renault, Honda, Toyota και Manor.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η Panthera έχει κλείσει ήδη συμφωνίες με μεγάλους προμηθευτές. Η νέα ομάδα εδρεύει προσωρινά κοντά στο Σίλβερστον της Αγγλίας και έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο λειτουργίας παρόμοιο με της Haas, η οποία επιδιώκει να κατασκευάζει όσο το δυνατόν λιγότερα μέρη του μονοθεσίου της μόνη της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA είχε τονίσει πρόσφατα, ότι θα ήθελε 24 αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα της Formula 1 και ότι θα υποδεχόταν με ανοιχτές αγκάλες τις νέες ομάδες. Η Panthera δεν έχει υποβάλλει ακόμη επίσημο αίτημα, καθώς η FIA δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις νέες ομάδες. Εκτιμάται, ότι αυτό θα γίνει, μόλις ανακοινωθούν οι νέοι κανονισμοί με ισχύ από το 2021 και μετά, για τους οποίους έχει καθοριστεί ως Deadline ο επόμενος Οκτώβριος.