Η ευτυχία του Χάμιλτον για τον 5ο τίτλο της καριέρας του

Ελάχιστοι αθλητές στον κόσμο έχουν το προνόμιο να μπορούν να πανηγυρίζουν από την τέταρτη θέση ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

Η ευτυχία του Χάμιλτον για τον 5ο τίτλο της καριέρας του

Ο Άγγλος πιλότος της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, το πέτυχε χθες στο Μεξικό: «Είναι ένα σουρεαλιστικό συναίσθημα, όμορφο για να ολοκληρώσω αυτό το μονοπάτι που ξεκίνησε το 2013. Σε αυτόν τον αγώνα πάλευα, για να φέρω το αυτοκίνητο στη γραμμή τερματισμού», είπε ο 33χρονος Λιούις Χάμιλτον.

«Βρίσκομαι εδώ από το 2013, και φτάνοντας αυτό που έκανε ο Φάντζιο με τη Mercedes είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Είναι ένα πολύ περίεργο συναίσθημα», τόνισε ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής . «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, για τη δουλειά που έκανε σε όλη αυτή την διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν το κέρδισα εδώ , αλλά σε όλους τους αγώνες. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου γιατί αν δεν υπήρχε η σκληρή δουλειά του πατέρα μου δεν θα ήμουν εδώ», πρόσθεσε. «Ήταν ένας τρομερός αγώνας, είχα ένα καλό ξεκίνημα, ανακτούσε θέσεις, μετά δεν ξέρω τι συνέβη, πάλεψα πολύ. Προσπάθησα να κρατήσω και να φέρω το αυτοκίνητο στη γραμμή του τερματισμού».

Ο 33χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes, αφού ισοφάρισε τους πέντε τίτλους του θρυλικού Αργεντινού Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, βρίσκεται δύο πίσω από τον Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος έχει στεφθεί επτά φορές πρωταθλητής.
Νικητής του 19ου αγώνα της χρονιάς ήταν ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull, αφήνοντας δεύτερο τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari και τρίτο τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν, επίσης με Ferrari.