Κούκλα και με 522 ίππους: Η νέα AMG GT S Roadster

Μία ακόμη έκδοση του ανοικτού της μοντέλου λανσάρει η Mercedes-Benz

Κούκλα και με 522 ίππους: Η νέα AMG GT S Roadster

Με αυτά και με αυτά η οικογένεια της AMG GT έφθασε τα 12 μέλη! Τέσσερις δίθυρες coupe, τρεις roadster, δύο αγωνιστικές και άλλες τρεις τετράθυρες coupe. Τελευταία προσθήκη η AMG GT S Roadster, η οποία τοποθετείται – από πλευράς ισχύος – ανάμεσα στην GT Roadster και την GT C Roadster.

Το πλέον πρόσφατο δημιούργημα του Affalterbach συνδυάζει το αλουμινένιο πλαίσιο, τον 4λιτρο V8 με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα και τη σπορ ανάρτηση. H Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Ιούλιο, στα μέσα δηλαδή του καλοκαιριού.

Ο V8 biturbo αποδίδει για την περίσταση 522 ίππους (έναντι 476 της «απλής» GT και 557 της GT C), ενώ η μέγιστη ροπή των 670 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.900 έως τις 5.000 rpm. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 3,8 sec (έναντι 3,7 της GT C), ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 308 km/h.

Ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει όλες τις λειτουργίες του ανοικτού supercar, μέσω του AMG DYNAMIC SELECT. Έχει να επιλέξει ανάμεσα από 5 ρυθμίσεις, τις "C" (Comfort), "S" (Sport), "S+" (Sport Plus), "RACE" και την προσωπική "I" (Individual) και να διαμορφώσει ανάλογα την απόκριση του κινητήρα, τη λειτουργία του κιβωτίου, την σπορ ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, το ESP και τον ήχο από την εξάτμιση.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΤΗ VIDEO ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SEAT IBIZA 1.6 DIESEL

ΝΕΟ NISSAN QASHQAI. Ο ΗΓΕΤΗΣ