Πότε θα σταματήσει να παρέχεται το Opel OnStar

Θα αντικατασταθεί από την τεχνολογία συνδεσιμότητας του Ομίλου PSA

Πότε θα σταματήσει να παρέχεται το Opel OnStar

Ως πλήρες μέλος πλέον του PSA Group (μαζί με Peugeot, Citroen και DS Automobiles), η Opel βρίσκεται σε διαδικασία ανεξαρτητοποίησης από την General Motors. Όχι μόνο στον τομέα των μηχανικών μερών αλλά και στην τεχνολογία. Όπως το σύστημα συνδεσιμότητας OnStar, τον προσωπικό σύμβουλο για όλα τα αυτοκίνητα Opel.

Καθώς το συμβόλαιο ανάμεσα σε PSA και GM έχει ημερομηνία λήξης, ανακοινώθηκε ότι η τεχνολογία OnStar θα φύγει σταδιακά από τα μοντέλα της Opel. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020.

Το OnStar θα αντικατασταθεί από το νέο σύστημα συνδεσιμότητας του Ομίλου PSA, το οποίο θα ονομάζεται Opel Connect και θα λανσαριστεί εντός του 2019. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα το φέρουν θα είναι το επόμενης γενιάς Corsa, το οποίο θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το Peugeot 208.

Θα προσφέρει υπηρεσίες ανάλογες με αυτές του OnStar, όπως κλήση έκτακτης ανάγκης, διάγνωση προβλημάτων του αυτοκινήτου, online σύστημα πλοήγησης, βοήθεια σε περίπτωση κλοπής, συνδεσιμότητα με Apple CarPlay / Android Auto κ.α. Έως το 2024, όλα το Opel Connect θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα της γερμανικής μάρκας.

Τι θα γίνει με όσους έχουν υπηρεσία OnStar

Όπως ενημέρωσε η Opel, όσοι το επιθυμούν θα έχουν στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες OnStar έως τα τέλη του 2020, όταν και θα λήξει το συμβόλαιο ανάμεσα στους δύο ομίλους.

Πηγή: gocar.gr

VIDEO ΔΟΚΙΜΗ ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΤΙΛ

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ FIAT 500L 1.6 DIESEL MIRROR