Tετράθυρο κουπέ το νέο Hyundai Sonata

Οι Κορεάτες αποφάσισαν να μετατρέψουν το Sonata σε ένα εντυπωσιακό τετράθυρο κουπέ.

Tετράθυρο κουπέ το νέο Hyundai Sonata

H Ηyundai έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει πιο σέξι αυτοκίνητα από την Alfa Romeo, εν πολλοίς βασιζόμενα στην σχεδιαστική γραμμή του πρωτοτύπου Le Fil Rouge. Το επόμενο Sonata θα είναι το πρώτο που θα ενστερνιστεί ένα σεβαστό μέρος της τεχνοτροπίας του, αρχής γενομένης από την διαμόρφωση του αμαξώματος.

Ούτως ή άλλως η κατηγορία των παραδοσιακών σεντάν τελεί υπό εξαφάνιση, ελέω της ραγδαία αναπτυσσόμενης αγοράς των SUV. Οι Κορεάτες σκέφτηκαν πως ακόμα μία «κούρσα» δεν θα κινούσε το ενδιαφέρον του κοινού, οπότε αποφάσισαν να μετατρέψουν το Sonata σε ένα εντυπωσιακό τετράθυρο κουπέ, στα πρότυπα του VW Arteon. Κατά δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, SangYup Lee, «το νέο Sonata θα έχει έντονα στοιχεία premium προσανατολισμού και μοναδική σχεδίαση. Θα επιμείνουμε στα σεντάν αυτοκίνητα, παρότι η κατηγορία συμπιέζεται από τα SUV».

Μάλιστα δεν αποκλείεται να μην είναι η μοναδική έκδοση, καθώς λέγεται πως μια shooting brake εκδοχή (α λα Kia ProCeed, το οποίο οδηγήσαμε στην Βαρκελώνη) έχει τεθεί επί τάπητος. Το επίσημο ντεμπούτο αναμένεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, που θα ανοίξει τις πύλες του στις 30 Μαρτίου.

Πηγή: autogreeknews.gr