Η νέα McLaren ξεπερνά τα 400 km/h!

Μόλις 106 Speedtail θα κατασκευαστούν, με την τιμή της καθεμίας να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Η νέα McLaren ξεπερνά τα 400 km/h!

Η αναμονή έλαβε τέλος και η McLaren αποκάλυψε διαδικτυακά το υβριδικό της hypercar, το πιο γρήγορο μοντέλο στην ιστορία της. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της Speedtail σε κλειστή εκδήλωση, αποκλειστικά για τους 106 πελάτες της βρετανικής μάρκας που έχουν παραγγείλει την Speedtail, πληρώνοντας 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι!

Η Speedtail αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας Ultimate Series της McLaren. Το κύριο χαρακτηριστικό της πέρα από την υβριδική τεχνολογία και την τελική ταχύτητα των 403 km/h είναι η κεντρικά τοποθετημένη θέση του οδηγού, όπως σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Μόνο που στην περίπτωση της Speedtail έχει αριστερά και δεξιά του δύο συνεπιβάτες.

Το κόκπιτ έχει σχήμα σταγόνας και το άκρως αεροδυναμικό αμάξωμα των 5,2 μέτρων είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 1.050 ίππους και εκτοξεύει τη βάρους 1.430 kg Speedtail στα 300 km/h σε μόλις 12,8 sec! Αρκεί να σκεφτούμε ότι η προηγούμενη υβριδική McLaren, η P1, χρειάζεται 16,5 sec για να το κατορθώσει.

Τα πρώτα από τα 106 αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2020.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ FIAT 500X 1.0 TURBO

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ SUZUKI IGNIS