Σπορ έκδοση του νέου Kia Ceed με 204 ίππους

Τονωτική ένεση στο Ceed νέας γενιάς δίνει η Kia, αποκαλύπτοντας το Ceed GT που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στην έκθεση του Παρισιού.

Σπορ έκδοση του νέου Kia Ceed με 204 ίππους

Οι μηχανικοί της μάρκας εργάστηκαν επί ένα εξάμηνο προκειμένου να ρυθμίσουν τις αναρτήσεις, το σύστημα διεύθυνσης και τα ηλεκτρονικά ώστε να αποκτήσει συμπεριφορά ανάλογη αυτού ενός hot hatch.

Το Ceed GT εφοδιάζεται με το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο 1.6 T-GDi, σε έκδοση που αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.500 rpm. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων. Οι τιμές για τις επιδόσεις και την κατανάλωση θα ανακοινωθούν στις αρχές του νέου έτους, λίγο δηλαδή πριν την έναρξη πωλήσεων.

Έκδοση GT θα αποκτήσει και το ProCeed, η shooting brake παραλλαγή του μικρομεσαίου Kia. Η παραγωγή τους θα αρχίσει το Νοέμβριο στο εργοστάσιο της μάρκας στη Σλοβακία, δίπλα στις απλές εκδόσεις.

Οπτικά, το Ceed GT ξεχωρίζει από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τις μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες, τις κόκκινες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία (όπως στη γρίλια, τον προφυλακτήρα και το πλάι), τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, την πίσω αεροτομή, το διαχύτη, τα λογότυπα «GT» και τις στάνταρ 18άρες ζάντες αλουμινίου. Η συνολική εικόνα ενισχύεται επίσης από το ότι «κάθεται» πιο χαμηλά στο δρόμο κατά 5 mm, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Τα εμπρός δισκόφρενα έχουν μεγαλώσει και έχουν πλέον διάμετρο 320 mm.

Δερμάτινες επενδύσεις με κόκκινες ραφές στα καθίσματα, το εσωτερικό των θυρών, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων κυριαρχούν στην καμπίνα. Το Ceed GT εφοδιάζεται με αλουμινένια πεντάλ και με οθόνη αφής 7 ή 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ BMW M2 ME 370 ΙΠΠΟΥΣ

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FORD FIESTA ACTIVE 1.5 DIESEL