Η οικογένεια McQueen μηνύει τη Ferrari (pic)

Ζητάει 1,7 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση.

Η οικογένεια McQueen μηνύει τη Ferrari (pic)

Ο Steve McQueen έχει πεθάνει πριν από 40 χρόνια, αλλά η οικογένειά του μηνύει τη Ferrari που χρησιμοποιεί το όνομα του. Αρχικά, πριν από περίπου δύο χρόνια η Ferrari προχώρησε σε ένα πρότζεκτ με στόχο τον εορτασμό των 70 χρόνων της φίρμας. Το πρότζεκτ αφορούσε 70 μοντέλα εμπνευσμένα από τα πιο ιστορικά μοντέλα της ιστορίας της εταιρείας. Αρκετά από τα νέα μοντέλα είχαν βαφτεί με ρετρό χρωματισμό και παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, όπως ήταν η F12berlinetta με την ονομασία «The Stirling» και η 488 GTB ως «The Schumacher».

Η Ferrari αποφάσισε να τιμήσει και τον πρωταγωνιστή του Bullitt, ονομάζοντας μια ειδική έκδοση της California T ως «The Steve McQueen». Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στην οικογένεια του εκλιπόντος. Σύμφωνα με στοιχεία από το δικαστήριο, η οικογένεια McQueen μήνυσε την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία για αυθαίρετη χρήση του ονόματος του ηθοποιού και παραβίαση κάποιων συζητήσεων που είχαν γίνει στο παρελθόν, ζητώντας 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2011, ο γιος του Steve McQueen συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ferrari και ασχολήθηκαν πάνω σε με μια ειδική έκδοση, που θα ονομαζόταν Ferrari McQueen. Τελικά, η συμφωνία δεν προχώρησε και η οικογένεια βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν μετά από 6 χρόνια αντίκρυσαν μια California T σε σκούρο καφέ χρωματισμό που φέρει το όνομα του γνωστού ηθοποιού και μάλιστα η εταιρεία προτίθεται να πουλήσει. Η Ferrari για να αποφύγει τον δικαστικό διαπληκτισμό, μετονόμασε την ειδική έκδοση από «The Steve McQueen» σε «The Actor». Παρόλ’αυτά, η μήνυση παραμένει ενεργή, μιας και το εν λόγω μοντέλο καθώς και η περιγραφή του συνεχίζει να «φωτογραφίζει» τον ηθοποιό.

Πηγή: GOCAR.GR

Διαβάστε επίσης

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI KONA

CITROEN ΜΕ ΑΤΟΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ