Πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Kia Nirο;

Με τη μεγάλη μπαταρία η αυτονομία φθάνει τα 380 km

Πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Kia Nirο;

Στη Νότια Κορέα οι πωλήσεις του Niro EV άρχισαν ήδη, όμως στην Ευρώπη θα περιμένουμε λίγους μήνες ακόμη. Το ηλεκτρικό SUV θα εμφανιστεί ενώπιον του κοινού τον Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού και πριν τα τέλη του 2018 θα αρχίσουν οι πωλήσεις και στη Γηραιά Ήπειρο.

Το Niro EV είναι η τρίτη «οικολογική» έκδοση του μοντέλου της Kia, δίπλα στα Niro Hybrid και Plug-in Hybrid. Το ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,8 sec. Ενέργεια προσφέρουν μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς χωρητικότητας 64 kWh. Πλήρως φορτισμένες εξασφαλίζουν στο Niro EV αυτονομία που ξεπερνά υπό ρεαλιστικές συνθήκες τα 380 km. Θα υπάρχει και έκδοση με μικρότερες μπαταρίες (39,2 kWh) και αντίστοιχα μικρότερη αυτονομία (240 km).

Η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει το Active Pedestrian Warning (APWS), το οποίο συνδυάζει εμπρός κάμερες, τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπων και οχημάτων και εξωτερικά ηχεία. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό ή ποδηλάτη που διασχίζει το δρόμο μπροστά από το Niro EV, τότε τα ηχεία θα εκπέμπουν προς αυτόν μία ηχητική προειδοποίηση ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.

Πηγή: gocar.gr

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΝΕΑ SUV ΤΗΣ HYUNDAI

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN QASHQAI 4X4