Θα βλέπεις αυτό στους δρόμους το 2020;

Η Pininfarina ισχυρίζεται ότι είναι το πιο ισχυρό ιταλικό σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ

Θα βλέπεις αυτό στους δρόμους το 2020;

To 2020 είναι -μεταξύ άλλων- η χρονιά που το Pininfarina PF0 θα κυκλοφορήσει στους δρόμους, ωστόσο οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από το ηλεκτρικό hypercar σύντομα, στο Pebble Beach. Χαρακτηρίζεται ως το πιο ισχυρό ιταλικό σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ σχεδιαστικά το εσωτερικό του θα έχει μινιμαλιστικό design, τουλάχιστον βάσει των φωτογραφιών-teaser που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα, το cockpit φέρει μόλις δύο φυσικά κουμπιά στο ταμπλό, το ένα για την επιλογή προγράμματος οδήγησης και το άλλο για την επιλογή σχέσης (εμπρός ή πίσω). Ανάμεσα στα δύο κουμπιά βρίσκεται το ξεχωριστό τιμόνι και μέσα από τις υψηλής ανάλυσης οθόνες ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Αν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αφορούν το εσωτερικό του αυτοκινήτου, στην αριστερή οθόνη διακρίνουμε μια σιλουέτα ενός σπορ αυτοκινήτου, που δεν αποκλείεται να είναι και το ίδιο το μοντέλο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το PF0 αναμένεται να φτάνει τα 100 km/h από στάση σε κάτω από 2 sec! Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αγγίξει θα είναι τα 400 km/h, ενώ η αυτονομία που ανακοινώνουν είναι τα 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Τέτοιες επιδόσεις μπορούν να επιτευχθούν με συνδυαστική απόδοση 2.000 ίππων.

Το Pininfarina PF0 αναμένται να κατασκευαστεί σε 150 μονάδες.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΤΗ VIDEO ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ FORD MUSTANG

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SUZUKI VITARA