Μάγκας Πειραιώτης σε καβγά: «Τι να σου σπάσω... χέρι, πόδι, πλευρά;»

Προπολεμικός Πειραιάς. Ο Κώστας Περιβόλας μπράβος της Τρούμπας, μαζί με τον αδερφό του Σωτήρη, πριν δείρει τα θύματά του, ρωτούσε: "Τι να σου σπάσω... χέρι, πόδι, πλευρά;"

Μάγκας Πειραιώτης σε καβγά: «Τι να σου σπάσω... χέρι, πόδι, πλευρά;»

Τα δύο αδέρφια κατάγονταν από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας, γιοι της Έλλης Τενεκίδου, που απαθανατίζει το τραγούδι "Η Έλλη θέλει σκότωμα" χωρίς όμως να αποδίδει την ιστορική αλήθεια.

Τα αδέρφια Περιβόλα υπήρξαν διαβόητοι νταήδες στον Πειραιά του μεσοπολέμου. Ο Σωτήρης καταδικάστηκε πολλές φορές σε κάθειρξη και οι δυο τους πέρασαν μεγάλο μέρος της νιότης τους στις φυλακές και στην εξορία. Νέοι δημοκρατικών πεποιθήσεων εντάχθηκαν στην Εθνική Αντίσταση, λέγεται μάλιστα ότι ο Κώστας Περιβόλας έσωσε δέκα παλικάρια στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Μαζί με μερικούς ακόμα νταήδες της προπολεμικής εποχής ανήκουν στους "πέντε μάγκες" του Περαία, στην πραγματικότητα έξι, που διασώζει το ομώνυμο τραγούδι του Γιοβάν Τσαούς.

Μεταπολεμικά τα δύο αδέρφια διεύθυναν το κέντρο "Περιβόλας", μία από τις θρυλικές ταβέρνες της Κοκκινιάς με ζωντανή μουσική, από όπου πέρασαν οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού.