Ολυμπιακός: Δεν έχει καλύτερο ντριμπλαδόρο από τον Βρουσάι

Ο Μάριος Βρουσάι σε ελάχιστο χρόνο καταφέρνει να αναστατώνει άμυνες και να δημιουργεί καταστάσεις για τον Ολυμπιακό δείχνοντας ότι αξίζει να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ολυμπιακός: Δεν έχει καλύτερο ντριμπλαδόρο από τον Βρουσάι

Από τον περασμένο Ιανουάριο όταν και έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Ντανιέλ Ποντένσε οι Πειραιώτες αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος γράφτηκαν δεκάδες ονόματα και με άλλος τόσους ασχολήθηκε η ομάδα του Πειραιά. Ο εξτρέμ ήταν ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Ήθελε έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά από τα άκρα και θα αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Την ίδια ώρα στον Ρέντη είχε ένα δικό του παιδί που είχε λήξει ο δανεισμός του και είχε επιστρέψει για να διεκδικήσει τις πιθανότητες να μείνει στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά. Ο Μάριος Βρουσάι, περί ου ο λόγος, ίσως μέσα του να ήξερε ότι δύσκολα θα έμενε στην ομάδα του Πειραιά. Πιο πιθανό σενάριο θα έβλεπε και ο ίδιος έναν νέο δανεισμό ή ακόμη και πώληση. Έκανε απλά τη δουλειά στον Ρέντη κι εκείνο που έβγαινε από το ρεπορτάζ όσο περνούσαν οι ημέρες ήταν ότι κέρδιζε τον προπονητή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εντυπωσιάστηκε από τον Βρουσάι και είχε αρχίσει να φέρνει αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο νέου δανεισμού του. Μάλιστα αν θυμάστε υπήρχε και ο Τσούμιτς, ο οποίος προερχόταν από μία τρομερή σεζόν στο πρωτάθλημα της Σερβίας και θεωρούνταν δεδομένο ότι θα μείνει. Για να μην μακρηγορούμε ο Σέρβος έφυγε για τη Σπόρτινγκ Χιχόν και ο Βρουσάι μετά από απαίτηση και του Μαρτίνς έμεινε στον Ολυμπιακό.

Μέχρι τώρα έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα μπήκε στο 66' στο παιχνίδι με τη Σίτι και στο 84' στον αγώνα με τον Άρη. Ελάχιστα λεπτά για ένα παιδί που θεωρείται ότι έχει μεγάλο ταλέντο και προοπτική να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, στην Ολλανδία πήρε παιχνίδια και γι' αυτό τα πήγε περίφημα. Και στο κάτω-κάτω ο Βρουσάι είναι 22 ετών και με παραστάσεις στο εξωτερικό.

Ο νεαρός εξτρέμ έκανε το σλάλομ ανάμεσα σε τέσσερις ποδοσφαιριστές του Άρη και έχει κάνει πολύ καλό γύρισμα, αλλά τον έχει κόψει η άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Κάτι ανάλογο έκανε και με τη Σίτι ο Βρουσάι και αυτές οι δύο φάσεις είναι μικρό δείγμα αυτών που μπορεί να κάνει ο παίκτης. Διότι αν τα κάνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τότε τι θα κάνει αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Και αλήθεια το παιδί έδειξε ότι δικαιούται και αξίζει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εδώ ίσως να είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο τον διαχειρίζεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Θα μπορούσε να τον επιβραβεύσει στο παιχνίδι με τον Άρη για την εικόνα που έδειξε με τη Σίτι. Επίσης αυτή τη στιγμή από τους ακραίους που έχει ο Ολυμπιακός ο Βρουσάι είναι ο μοναδικός που μπορεί να προκαλέσει μία αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα. Έχει τη ντρίμπλα και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν, είναι γρήγορος και έχει τα στοιχεία που έψαχνε ο Ολυμπιακός όλο το καλοκαίρι. Στη Θεσσαλονίκη αν έπαιζε βασικός δεν θα έδινε λιγότερα απ' όσα έδωσε ο Λοβέρα για παράδειγμα που πήρε ακόμα μία ευκαιρία, αλλά δεν την άρπαξε. Πάντως χωρίς υπερβολή αυτά που έχει κάνει ο μικρός δεν τα έχουμε δει μέχρι τώρα ούτε από τον Μπρούμα, ούτε καν από τον Ραντζέλοβιτς. Ο Βρουσάι έχει μέλλον και είναι μονάδα που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.