Aπογειώνεται με Άλισον Μέιφιλντ ο Ολυμπιακός (pics, vid)

H Aμερικανίδα Άλισον Μέιφιλντ θα πάρει τη θέση της Στέφανι Νιέμερς στον Ολυμπιακό

Aπογειώνεται με Άλισον Μέιφιλντ ο Ολυμπιακός (pics, vid)

Η Στέφανι Νιέμερς κρέμασε τα παπούτσια και παραχώρησε τη θέση της στη συμπατριώτισσα της Άλισον Μέφιλντ, που πρόσφατα δοκιμάστηκε στα trial της Κορέας στη Μόντσα, ενώ επί δυο χρόνια βρίσκεται στις προεπιλογές της εθνικής ΗΠΑ.

Το γεγονός και μόνο ότι πήρε μέρος 3-5 Μαϊου στα δοκιμαστικά του κορεάτικου πρωταθλήματος, φανερώνει ότι είναι εντυπωσιακή παίκτρια, με εκπληκτικό άλμα(στην κεντρική φωτό αριστερά) και θα γοητεύσει το κοινό του Ολυμπιακού.

Η 29χρονη Αμερικανίδα ακραία, δεν έχει διακρίσεις στην Ευρώπη και ήρθε στον Ολυμπιακό για να εμπλουτίσει το παλμαρέ της, το οποίο κοσμεί μόνο το πρωτάθλημα Περού, που κατέκτησε πέρυσι. Ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας (2008-2011) και στη συνέχεια έπαιξε στην γαλλική Κλαμάρτ (2012-2013), στην ελβετική Ντουντίνγκεν (2014-2015), τις φιλανδικές Κανγκασάλα, (2015-2016) και Hamelina (2016-2017) και την Σαν Μαρτίν (2017-2018) του Περού.

Έχει πολλά κοινά στοιχεία με την προκάτοχο της Νιέμερς, με σημαντικότερο την περιπλάνηση της κάθε χρόνο σε διαφορετικό κλαμπ και χώρα, ενώ σύμφωνα με τον μάνατζερ της είναι καλύτερη στην υποδοχή.

Έχει ύψος 1.85, ζυγίζει 72 κιλά, χτυπάει στην επίθεση από τα 3.12, γεννήθηκε στο Μιζούρι, είναι ελεύθερη.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου

Ακραίες: Λάουρα Έμοντς(Γερ), Ασημίνα Νικολογιάννη, Άλισον Μέιφιλντ(ΗΠΑ), Μαρία Νομικού

Διαγώνιες: Σασί Χίπε(Γερ), Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Λίμπερο: Ειρήνη Κοκκινάκη, Έλενα Μιλιντεγεβιτς

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Γιώτα, Κατερίνα Ζακχαίου, Αλίκη Κωνσταντινίδου