Χριστοφιδέλης: "Δάκρυσα για τον Σπύρο Μπλέτσα" (pics, vid)

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα στην καριέρα του και ισοφάρισε  την επίδοση του Βασίλη Γαλάκου, του Ανδρέα Θεοδωρίδη και του Γιώργου Ντράγκοβιτς.

Χριστοφιδέλης: "Δάκρυσα για τον Σπύρο Μπλέτσα" (pics, vid)

Ο Καβαλιώτης είναι παίκτης που σπάνια εκδηλώνεται, λύγισε λίγα λεπτά μετά την απονομή, δάκρυσε από συγκίνηση και απέδωσε το βούρκωμα "Στο καπνογόνο" μας απάντησε χαριτολογώντας για να προσθέσει με σοβαρότητα “στον Σπύρο Μπλέτσα, που είναι σαν δεύτερος πατέρας μου. Όλοι τον αγαπούν και τον αποθεώνουν, αλλά όταν κλείνουν τα φώτα και πέφτει η αυλαία, είναι μόνος του. Δεν ξέρετε τι τραβάει”

Όπως μας αποκάλυψε : “Την ώρα που πηγαίναμε για την απονομή είχα δίπλα μου τον Σπύρο. Τον είδα άκεφο. Τον ρώτησα “τι έχεις;” και μου έδειξε με το χέρι, την καρδιά του. Του είπα “θες να σηκώσουμε μαζί την κούπα. Θα γίνεις καλά;”. Τότε έλαμψε από χαρά και μου χτύπησε το χέρι. Ο Σπύρος Μπλέτσας είναι τα πάντα για την ομάδα και στεναχωρέθηκε πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό”

Για τη συνέχεια εκτιμά “Θέλω να παίξω , δεν θέλω να σταματήσω. Θέλω όμως να παίξω μόνο στον Ολυμπιακό. Θέλω το τελευταίο παιχνίδι μου να είναι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μπορεί να ήταν ο τρίτος τελικός με τον ΠΑΟΚ, μπορεί και όχι”

Για το ματς κλειδί της κατάκτησης του πρωταθλήματος “Νομίζω ότι στη σειρά των τελικών, καθοριστική ήταν η ήττα στον ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ και η απώλεια του Κυπέλλου. Εκεί καταλάβαμε ότι αν δεν παίξουμε εμείς δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτα. Έτσι έγινε στους τελικούς”

Για τη συνέχεια της καριέρας του ¨Θα ασχοληθώ με την προπονητική. Η εφετινή χρονιά ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα και έμαθα πολλά δίπλα στον Μουνιόθ, που είναι πάνω απ όλα σπουδαίος άνθρωπος”

H αποθέωση του Μπλέτσα από τη Θύρα-7

Η στιγμή που ο Μπλέτσας σηκώνει το Κύπελλο με τον Χριστοφιδέλη. Δείτε το βίντεο στο 8:40