Προσπάθεια ανασυγκρότησης του Φοίνικα Σύρου με επικεφαλής μια γυναίκα

Στη Σύρο γίνεται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης για να κατέβει ο Φοίνικας Σύρου στη Volley League ανδρών.

Προσπάθεια ανασυγκρότησης του Φοίνικα Σύρου με επικεφαλής μια γυναίκα

Μετά την παραίτηση των Καφτηράνη, Ρούσου, Νικολούζου το ΔΣ του ερασιτέχνη ανέθεσε στη δικηγόρο Δώρα Καρτάνου να συμμαζέψει την κατάσταση και να βρεθεί λύση για το μέλλον του Φοίνικα.

Το δύσκολο έργο λοιπόν ανέβαλε η κυρία Καρτάνου, που είχε εντυπωσιάσει σε ημερίδα κατά της βίας που έγινε στη Σύρο και το πρώτιστο είναι να καταγραφούν οι οφειλές, να γίνουν επαφές με υποψήφιους χορηγούς και να νοικοκυρευτεί ο Φοίνικας.

Στα συρτάρια του ΤΑΑ βρίσκονται μόλις δύο συμβόλαια του Μάρκου Γαλιώτου και του Κουβανού Ιερεζούλο και ως τα μέσα Ιουλίου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πρέπει όμως τόσο ο Φοίνικας Σύρου, όσο και η ΑΕΚ να δηλώσουν στην ΕΣΑΠ ως τις 5 Ιουλίου τις προθέσεις της.

Υπάρχει εκκρεμότητα και με τον αριθμό των ομάδων που θα γίνουν 12 μόνο αν ο ΠΑΣΑΠ αποδεχτεί τους 5 ξένους, κάτι που θέλουν ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ. Αν αντιδράσουν οι παίκτες τη λύση θα δώσει ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου. Κι αυτό πρέπει να γίνει ως τον Αύγουστο. Και τότε θα αποφασιστεί αν θα ανεβαίνουν οι 3 της Πρι Λιγκ ή οι 2 και ο τρίτος θα παίζει μπαράζ με τον τελευταίο της Volley League.

Σε περίπτωση που μια από τις δύο ομάδες δεν τα καταφέρει, τη θέση της θα πάρει ενδεχομένως ο ΟΦΗ, ενώ ενδιαφέρονται ο Φλοίσβος και ο Κέρκης Σάμου.

Και φυσικά υπάρχει ελπίδα να μη χαθεί μια ομάδα σαν τον Φοίνικα που άφησε το αποτύπωμα της στο βόλεϊ και με τη διοργάνωση σπουδαίων τουρνουά. 'Εστω και με ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.