O Γκουσταβάο στον Ολυμπιακό, η αλήθεια για τον Σάντερ

Μετά τον Φοίνικα Σύρου και τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός απέκτησε 5ο ξένο, τον Βραζιλιάνο γίγαντα (2.15) Γκουσταβάο! Η αλήθεια για τον Σάντερ!

O Γκουσταβάο στον Ολυμπιακό, η αλήθεια για τον Σάντερ

Ο Φοίνικας Σύρου απέκτησε τον Βραζιλιάνο κεντρικό Φουρτάδο, ο Παναθηναϊκός τον Αμερικανό Μπρένταν Σάντερς και ο Ολυμπιακός τον 36 χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό (2.15) Γκουσταβάο.

Ο Γκουσταβάο δεν έχει πολλές επιτυχίες στην καριέρα του, αλλά πέρυσι στην Νόλικο Μασέικ αναδείχτηκε κορυφαίος μπλοκέρ στο Τσάμπιονς Λιγκ (με τις ψήφους του κοινού). Διακρίνεται χάρη στο ύψος του (2.15) για το μπλοκ του, αλλά δεν είναι σπουδαίος σε επίθεση και σερβίς. Τέτοια εποχή άλλωστε δεν μπορείς να βρεις παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Eίναι εξάλλου η μοναδική φορά που αγωνίστηκε στην Ευρώπη, αφού κινήθηκε μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής (Γιόνβιλ, Σέσι, Καμπίνας).

Θα παίζει βασικός στην Ευρώπη, όπου δεν υπάρχει περιορισμός στους ξένους και στην Ελλάδα θα εναλάσσεται αν κρίνει ο Τζουλιάνι με τους Τράβιτσα, Ιντάλγκο, Στερν, Παγένγκ, ιδιαίτερα με τον τελευταίο αφού παίζουν στην ίδια θέση, αλλά και τον Δημοσθένη Λινάρδο.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον καλό Αμερικανό ακραίο Μπρένταν Σάντερς, αλλά πάλι η μεταγραφή προβλήθηκε υπερβολικά όπως και του Γίρι Κόβαρ το καλοκαίρι, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Πρώτα απ όλα θα παίζει στην Ελλάδα είτε ο Κόβαρ είτε ο Σάντερς, δίδυμο με τον Φράγκο, αλλά και στην Ευρώπη δεν χωρούν και οι τρεις στην επτάδα. Αυτό έγινε γιατί όπως επισημάναμε και το καλοκαίρι, ο Κόβαρ προέρχεται από τραυματισμό και δεν αντέχει παιχνίδια Τετάρτη, Σάββατο. Ο Παναθηναϊκός παίζει σε Ελλάδα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ) και Ευρώπη (στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ αναμένεται να συγκρουσθεί με τον Ολυμπιακό).

Δεύτερον, ο καλός Σάντερς είναι ο αδελφός του Τέιλορ Σάντερς, αναντικατάστατο στέλεχος των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τον Μπρένταν που έπαιξε ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Πολύ καλός επιθετικά, δεν διακρίνεται όμως για την υποδοχή του, είναι ανενεργός αρκετούς μήνες και την τελευταία χρονιά έπαιξε στο Κατάρ. Στην Τσιβιτανόβα εξάλλου ήταν μονίμως αναπληρωματικός και όλη την περίοδο 2018-19 κέρδισε μόλις 2 πόντους, ενώ ο αδελφός του που ήταν βασικός είχε 204 πόντους.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε έναν καλό παίκτη, όχι ένα υπερόπλο και δεν αποτελεί η μεταγραφή του βόμβα μεγατόνων.